waarom een visgraatvloer een duurzame keuze is

waarom een visgraatvloer een duurzame keuze is

In een tijd waarin steeds meer mensen bewust kiezen voor duurzaam wonen, is het belangrijk om te weten welke materialen geschikt zijn voor een duurzame vloer. Een van deze materialen is pvc. Pvc (polyvinylchloride) is een synthetisch materiaal dat wordt gemaakt van olie. Dit maakt het een duurzame keuze, omdat het recyclebaar is en minder milieubelastend is dan bijvoorbeeld hout. De pvc-vloeren zijn ook onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en slijtvast. Een populaire keuze onder pvc-vloeren is de visgraatvloer.

Hoe een visgraatvloer bijdraagt aan een gezonde en schone woning

Een visgraat vloer is een patroon dat ontstaat door planken in een visgraatpatroon te leggen. Deze vloeroptie is niet alleen duurzaam, maar ziet er ook aantrekkelijk uit. Het hebben van een duurzame pvc-visgraatvloer, draagt ook bij aan de gezondheid van de mensen die in het huis wonen. pvc-vloeren zijn namelijk hypoallergeen en dus geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie.

Dankzij de eenvoudige reiniging van pvc-visgraatvloeren ben je er van verzekerd dat je vloer vlot schoon is. Dat is niet het geval bij houten vloeren, die schadelijke reinigingsmiddelen vereisen en zo nu en dan opnieuw moeten worden gelakt. Een pvc-visgraatvloer hoef je slechts af en toe zachtjes met water te dweilen. Er zijn dus geen gevaarlijke of agressieve reinigingsmiddelen meer nodig!

Een milieuvriendelijke keuze is een vloerkleed op maat van pvc-visgraat

De slijtvastigheid van deze vloer maakt je woning bijzonder duurzaam. Dit betekent namelijk dat je vloer niet zo vaak hoeft te worden vervangen. Het productieproces van pvc-visgraatvloeren gebruikt minder chemicaliën en gifstoffen dan productieprocessen van andere soorten vloeren. Daardoor is het milieuvriendelijker dan andere alternatieven die tegenwoordig beschikbaar zijn.

Bovendien gebruikt de productie ervan veel minder energie dan traditionele methoden zoals het weven van tapijt of het leggen van tegels, waardoor minder uitstoot in de atmosfeer vrijkomt terwijl er toch geweldige resultaten worden bereikt. De materialen die worden gebruikt in vloerbedekkingen van pvc-visgraat zijn herbruikbaar, zonder dat het gebruik van extra grondstoffen nodig zijn.

Daarmee verminderd de hoeveelheid energie die nodig is bij eventuele recycling. Ook vermindert de hoeveelheid afval die ontstaat bij het maken van nieuwe materialen. Daardoor zijn we dus minder afhankelijk van nieuwe materialen in ons streven naar meer duurzaamheid in ons huis.

Conclusie

Samengevat is een duurzame pvc-visgraat vloer een aantrekkelijke en duurzame keuze. Met een vloerkleed op maat ben je er zeker van dat je geen overbodige materialen gebruikt. Bovendien zijn pvc-vloeren, milieuvriendelijk en makkelijk te onderhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>