IP verbergen doormiddel van VPN

IP verbergen doormiddel van VPN

Wanneer we op het web surfen laten we altijd sporen na. Sterker nog, doormiddel van ons IP-adres kan ons hele internetgedrag kan tot in de details worden gevolgd. Veel mensen staan hier niet bij stil en weten ook niet wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Wanneer we spreken over online anonimiteit vragen veel mensen zich af of dit met de huidige technologische ontwikkelingen en grenzeloze mogelijkheden nog bestaat. Het antwoord op deze vraag is heel simpel: ja. Online anonimiteit en een goede beveiliging is mogelijk. Het is niet ingewikkeld, en je hoeft echt geen opleiding in de ICT te hebben gevolgd of een computerexpert te zijn. Doormiddel van een VPN-verbinding wordt je IP-adres beschermd en kan je op het internet surfen zonder jezelf zorgen te hoeven maken over privacy en veiligheid.

IP-adres

Alle computers hebben een uniek IP-adres. Aan de hand van je IP-adres is veel te achterhalen. Eigenlijk moet je je IP-adres als een digitale vingerafdruk zien. Wanneer je een website bezoekt wordt je IP-adres zichtbaar voor het bedrijf van de website. Op basis van die gegevens is het mogelijk dat je geïdentificeerd en zelfs gelokaliseerd wordt. Waarschijnlijk geen probleem wanneer je het internet alleen gebruikt voor ‘onschuldige’ zaken als e-mail en Facebook. Maar wat als je om persoonlijke redenen anoniem wilt blijven? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het is namelijk heel eenvoudig om je IP-adres te verbergen. Hiervoor is echter wel een hulpmiddel nodig. Een ideale uitkomst is door het internet op te gaan via een Virtual Private Network, ook wel VPN genoemd.

VPN als tussenpersoon

Een VPN verbinding moet je eenvoudigweg zien als een soort tussenpersoon tussen jouw computer en het wereldwijde web. Het geeft je een beveiligde en versleutelde internetverbinding. Wanneer je verbinding met de VPN-server maakt ga je het internet op met een anoniem IP-adres dat leidt naar de VPN-provider, in plaats van naar jouw persoonlijke IP-adres. Er zijn talloze bedrijven die een VPN-service bieden, zowel betaald als onbetaald. Het klinkt aantrekkelijk om gebruik te maken van een gratis VPN provider, maar het is wel belangrijk om je af te vragen in hoeverre je dan echt een beveiligde internetverbinding hebt. De meest betrouwbare manier om gebruik te maken van een VPN-service is door een abonnement bij een VPN-provider af te sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>