Wat verdient een voetballer?

Wat verdient een voetballer?

Wat verdienen voetballers nou echt? Een Voetballer Salaris is natuurlijk erg hoog. Echter zijn er wel veel verschillen, en ook op het niveau van inkomsten zitten er grote verschillen. Binnen een bepaalde club en/of een bepaalde divisie kunnen namelijk grote verschillen zitten qua inkomsten en vermogen. Wij hebben gekeken naar de verdiensten van de voetballers puur aan salaris. Hierbij hebben we dus niet gekeken naar hoeveel geld voetballers verdienen met bijvoorbeeld marketing en reclame.

In Nederland

In Nederland zijn de salarissen vrij hoog in vergelijking tot een normale baan. Echter zijn de salarissen voor voetballers wel een stuk lager dan in landen zoals Spanje en Duitsland. Het gemiddelde salaris van de Nederlandse voetballer is ongeveer 250.000 euro per jaar. Dit bedrag is natuurlijk wel bruto. Wel hanteren de grootste Nederlandse clubs bepaalde plafonds waardoor spelers niet meer zeer hoge bedragen kunnen verdienen.

Andere gevallen in Nederland

In Nederland zijn er ook voetbalspelers die buiten de EU zijn geboren maar die wel hier voetballen. Deze spelers krijgen dan ook altijd een minimaal bedrag van 197.308 euro. Dit bedrag is voor spelers van 18 en 19 jaar, en voor spelers vanaf 20 moet je denken aan een bedrag rond ongeveer de vier ton per jaar. Echter zijn deze bedragen heel goed vastgesteld en kunnen grote clubs dan ook niet op grote schaal profiteren van deze salarissen van het halen van spelers van buiten de EU.

Inkomen voetballer van jeugdspelers

Steeds meer goede jeugdspelers uit Nederland kiezen ervoor om naar het buitenland toe te gaan. Dit is vrij logisch aangezien het buitenland waarschijnlijk veel meer kansen bied en ook zijn de salarissen hier veel hoger. Een hoog salaris is natuurlijk erg aantrekkelijk. Ook zijn er grote buitenlandse clubs die ook de ouders in dienst proberen te nemen. Op deze manier proberen ze jonge spelers echt de binden aan een bepaalde club en ook proberen ze deze te brengen naar de top. Veel clubs scouten dan ook veel en kiezen er voor om vrij veel buitenlandse spelers binnen te halen. Clubs hopen natuurlijk dat 1 of twee van deze spelers zichzelf bewijzen en echte toptalenten worden. Stiekem hopen clubs dus eigenlijk om een nieuwe Messi te vinden.

Deze jonge spelers verdienen vaak bedragen van rond de 100-400.00 euro per jaar. Echter verschilt dit heel erg per leeftijd en ook per ervaring. Zo zijn er jonge talenten die worden gescout maar nooit de top kunnen bereiken. Hoge salarissen zijn natuurlijk erg aantrekkelijk. Wanneer het talent niet zo goed is van jou is de kans groot dat je al snel afscheid moet nemen. Zo zijn er voetballers die de transfer van hun leven hebben gemaakt en vervolgens al snel zijn weggegaan. Soms klikt het bijvoorbeeld niet goed met de trainer en/of de baas van de club, en soms is er ook ruzie met de teamgenoten. Jonge spelers krijgen dan ook grote bedragen aangeboden, echter is het belangrijk om hier goed over na te denken als jij ooit voor zo’n beslissing komt te staan.

Voetbal transfers

Voetballers verdienen natuurlijk het meeste geld met een transfer. Het aantal transfers neemt dan ook veel toe de laatste jaren. Zo zijn er al bijna 20.000 transfers tot op de dag van vandaag. De totale waarde is maar liefst 3,75 miljard euro. Dit bedrag is dan ook alleen maar voor transfers tussen clubs uit verschillende landen. Echter zijn er natuurlijk ook transfers binnen een land zelf en in totaal kunnen deze bedragen oplopen tot bijna 10 miljard euro. Op het moment dat een contract dan ook is afgelopen mag er een verkoopsom worden gevraagd. Veel clubs zijn wel op zoek naar die goede linksback, rechtsback of die goede keeper. Wanneer er dan ook een nieuwe speler op de transfermarkt beschikbaar komt kunnen clubs als het ware met een bepaald bedrag en voorstel komen.

1 opmerkelijke transfer wereldwijd is die van Gareth Bale naar Real Madrid. Hij verdiende hiermee dan ook 100 miljoen en staat op dit moment op nummer 1 van de duurste transfers wereldwijd. Op nummer 2 staat Ronaldo die in 2009 van Manchester United naar Real Madrid is gegaan. Met deze transfer verdiende hij maar liefst 94 miljoen euro. In Nederland is de grootste transfer Marc Overmars geweest, deze Nederlandse speler kreeg maar liefst 40 miljoen om van Arsenal naar FC Barcelona te gaan. Op nummer 2 staat Arjen Robben met een bedrag van 36 miljoen voor zijn transfer van Chelsea naar Real Madrid.

Frankrijk

Binnen Frankrijk is er de grote en bekende voetbal club Paris Saint Germain. Deze club is overgenomen door een steenrijke investments group uit Qatar en daardoor verdienen de spelers erg veel geld. De beste spelers krijgen dan ook echte topsalarissen van maar liefst 1 miljoen euro per maand. Dit is natuurlijk een ontzettend hoog bedrag. Een van de topspelers van Paris Saint Germain die hiervan profiteer is natuurlijk Zlatan Ibrahimovic. Hij verdiend dan ook ongeveer 500.000 euro per week! Gekker moet het niet worden. Wel zijn er natuurlijk grote verschillen binnen de clubs zelf. Zo kunnen de belangrijkste spelers van het eftal veel meer geld krijgen. Ook spelers die goed presteren bij belangrijke wedstrijden kunnen zeer veel bonussen krijgen, waardoor ze uiteindelijk bakken met geld verdienen.

Een vergelijking met andere sporten

Een basketballer in de VS verdient rond de 4,5 miljoen euro per jaar. Maar ook ijshockey spelers verdienen in Amerika veel meer geld dan een voetballer in Nederland. Het gemiddelde jaarsalaris van een ijshockeyer in de VS van de NHL, verdient rond de 2,5 miljoen euro per jaar. Tot slot is ook honkbal erg populair in Amerika. Spelers van de MLB, Honkbal, verdienen een gemiddeld jaarsalaris van rond de 4 miljoen.

Binnen de EU is toch wel echt voetbal de grootste en best betaalde sport. Een andere goed verdiende sport buiten Europa is Cricket. Spelers die bij de IPL cricket in India spelen verdienen een bedrag van ongeveer 4 miljoen euro per jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>