Hoofd en aangezichtspijn komen veel voor

Hoofd en aangezichtspijn komen veel voor

 • Een op de vijf mensen in Nederland heeft 1 maal per week of vaker last van hoofdpijn.
 • Ongeveer 4 procent van de maatschappij gebruikt dagelijks een pijnstiller om de dag door te komen.
 • Vrouwen hebben vaker last van hoofdpijn en spanningen dan de mannen.
 • Veel mensen denken dat hoofdpijn niet terecht is schakelen voor hun hoofdpijn geen arts in.

Hoofdpijn is geen los staande ziekte. In de wetenschap wordt hoofdpijn een symptoom genoemd. Een symptoom is een ander woord voor een klacht waar je mee te maken krijgt. Vaak duidt deze term een klacht aan met bekende of minder bekende factoren die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Wees alert op de symptomen van hoofdpijn. Het kan ook vaak zijn dat u last heeft van dingen in uw lichaam die niet in balans zijn. Het is dan fijn voor uw lichaam om wat te doen met de symptomen van de storende en vervelende hoofdpijn. Hoofdpijn wordt pas echt een volksklacht genoemd als een derde van de bevolking last heeft van de klachten van hoofdpijn en de spanningen die in het lichaam opgehoopt zitten. De meeste hoofdpijn komt voor bij vrouwen tussen de 16 en 45 jaar oud. Vrouwen hebben vaker last van hoofdpijn als zij bijvoorbeeld gaan menstrueren. Mannen kunnen hoofdpijn krijgen van andere dingen, daar speelt de menstruatiecyclus geen rol in. Dat durf ik wel met zekerheid te kunnen constateren. Hoofdpijn kan ook vaak voor komen bij jongere mensen, maar ook bij ouderen mensen. Hoe oud of jong u ook bent, u kunt altijd hoofdpijn krijgen.

Gevolgen van de klachten die hoofdpijn veroorzaken bij de patiënt

 • Hoofdpijn heeft vaak gevolgen op het lichamelijke gestel van een persoon, maar ook op zijn sociale gebieden en werkgebied.
 • Hoofdpijn lijdt vaak tot verzaken van afspraken en het ontlopen van sociale contacten.
 • Onbegrip en miskenning komen in de buitenwereld veel voor. Uw klachten worden niet begrepen.
 • Veel patiënten zijn wanhopig en nemen een overdosis zelfmedicatie om de pijn te verlichten.
 • Mensen met chronisch hoofdpijn kunnen last krijgen van andere vage klachten en aandoeningen.

De gevolgen van hoofdpijn zijn zeer uitlopend en kunnen verschillende uitwerkingen hebben op het lichaam en de geest. Het altijd vermoeiend voor mensen en lijdt vaak tot last een sociaal onbegrip. Als je vaak hoofdpijn hebt zal u regelmatig hoofdpijn heeft zal u de zin van het leven uit het oog verliezen. U bent alleen bezig met uw hoofdpijn en denkt vaak niet eens aan andere dingen die nog leuk zijn in het leven. Het zorgt er ook voor dat u niet kunt afspreken, werken en sporten. U komt dan waarschijnlijk in een sociaal isolement terecht. Dat is erg zonde voor u ontwikkeling om dat mee te moeten maken. Het karakter van een persoon speelt een rol hoe u omgaat met uw hoofdpijn en de mogelijke gevolgen van dit vervelende ziektebeeld. De gang van activiteiten valt vaak in deugen omdat u last heeft van uw hoofd en misschien ook wel van uw buik. Hoofdpijn en buikpijn gaan vaak samen met spanning. Als u er vaker last van heeft kunt u last hebben van chronische hoofdpijn of migraine. Als u hier last van heeft probeer hier dan met een goede manier mee om te gaan.

‘Het gezin lijdt ook mee aan de gevolgen van hoofdpijn’

 • Het gezin van de patiënt die lijdt aan de chronische hoofdpijn is niet goed voor het gezin waarin hij leeft. Het lijdt tot een heleboel stress binnen en huishouden.
 • Het gevoel van acceptatie is er niet. De gezinsleden worden niet begrepen. Het gezin zit de gevolgen van de chronische hoofdpijn niet in.
 • U moet als u chronische hoofdpijn hebt veel dingen uitleggen. De omgeving denkt vaak dat het aanstellerij is.

Er is geen wetenschappelijk effect aantoonbaar dat het gezin of de omgeving verantwoordelijk is voor de chronische hoofdpijn die iemand ervaart. Meestal is de oorzaak stress, migraine of andere lichamelijke ongemakken. Als iemand hoofdpijn heeft neem dan de klachten serieus. Bij hoofdpijn lijdt het gezin ook. Als iemand hoofdpijn heeft moet de omgeving zich steeds aanpassen. Dat is erg moeilijk als u hecht met u en uw gezin aan het samen leven bent. De gevolgen van hoofdpijn worden vaak niet erkent. Mensen denken dat hoofdpijn een leugen is om een situatie te ontlopen. Wij spreken als ervaringsdeskundigen dat dit vaak een onjuiste constatering is voor de mensen. Mensen met hoofdpijn worden vaak niet serieus genomen. Hoofdpijn is een serieuze klacht die wij met zijn alleen moeten ondervinden en onderkennen. Dat is het idee om meer begrip van de situatie te krijgen. Het gezin of de omgeving ergert zich telkens als u een smoes verzint om een situatie te ontlopen. Wij vinden dat onze site eerlijk moeten kijken naar de gevolgen van het begrip chronische hoofdpijn. Hiermee wil ik dit artikel afsluiten. Met deze raadgeving. Neem de gevolgen van hoofdpijn serieus en spreek de omgeving die onbegrip toont voor de situatie van het probleem met u lichaam en geest aan op de gevolgen van uw lichamelijke ongemakken.

Maatschappelijke gevolgen van hoofdpijn

 • Hoofdpijn zorgt voor grote gevolgen voor de maatschappelijke normen en waarden.
 • De economische schade van hoofdpijn ligt per jaar gemiddeld op 450 miljoen euro.
 • Er is ook indirecte schade aan de maatschappij die niet uit te drukken is in geld en getallen die een waarde aangeven. Er is geen cijferlijst voor de indirecte schade die het met zich meedraagt. Zie de deze maatschappelijke gevolgen ook in. Niet alles is uit te drukken in geld, terwijl een hoop mensen denken dat het wel zo is. Er moet ook naar de welzijn van mensen gekeken worden niet alleen naar cijfers in deze kwestie van de maatschappij.

Als mensen hoofdpijn hebben, vooral chronisch kost dit de maatschappij een hoop geld. Er moet medische zorg geregeld worden. Er moet een werkvervanger komen. Nog meer zaken spelen een rol, maar die zal ik niet uitgebreid benoemen. Anders wordt dit artikel veel te lang. Hoofdpijn leidt ook vaak tot onnodige fouten in het werk. Als je werk doet voor klanten en je kunt niet goed functioneren dan is de maatschappij daar mede verantwoordelijk voor. Er zou meer naar het welzijn van mensen gekeken moeten worden dan naar cijfers en economische groei. Het gaat om mensen en niet om de waarde van het materiaal waar mensen zo gehecht aan zijn. Namelijk het vullen van hun eigen portemonnee. Iemand die hup nodig heeft moet hulp krijgen. Wij vinden dat er meer naar personen gekeken moet worden en niet naar het kostenplaatje. Het gaat om het leven en het welzijn van de mensen.

Hoofdpijn de diagnose vaststellen…

 • Het vaststellen van de hoofdpijn is niet altijd een gemakkelijke opgave.
 • Hoofdpijn wordt onderverdeeld in verschillende soorten. Ook als de oorzaak niet aangetoond of vastgesteld kan worden.
 • Het gebruik van pijnstillers kan diagnose vaststellen een stuk ingewikkelder maken.

Het vaststellen van soorten hoofdpijn is niet altijd even makkelijk. Het is vaak moeilijk aan te tonen waar de stress of de pijn vandaan komt. Soms heeft het geen lichamelijke oorzaak, maar bent u geestelijk helemaal op. Bij twijfel raadpleegt u altijd een arts. Zorg dat uw klachten serieus worden genomen en dat er deskundig naar gekeken wordt. Zo kunt u samen die diagnose beter onder worden brengen. Is de diagnose en een oorzaak bekend kunt u een plan van aanpak voorstellen om van uw hoofdpijn af te komen. Elke hoofdpijn heeft andere kenmerken en vertoont een ander patroon. Dat is per persoon verschillend hoe lichaam en geest daarop reageren. Vaak is het lastig om de vorm te bepalen waar u last van heeft. Mensen kunnen de klachten niet goed verwoorden. Ze geven elke pijn dezelfde naam. In het lichaam is elke pijn verschillend. U heeft bijvoorbeeld, drukkend, stekend of stress mensen gebruiken ten en ten onpas de begrippen door elkaar heen. Het is moeilijk voor een arts om een goede diagnose te maken. Het gebruik van pijnstillers heeft een negatief effect om het gestel van de mens. Mensen slikken te vaak teveel pijnstillers. Door het gebruik van teveel pijnstillers kunnen artsen geen juiste diagnose stellen.

Het hoofdpijndagboek

 • Als het moeilijk is om een verklaring te geven van uw hoofdpijn is het raadzaam om een hoofdpijndagboek of schema bij te houden.
 • Een hoofdpijn dagboek houdt de patronen en de frequentie van hoofdpijn bij.

Om een goed beeld van uw hoofdpijn te krijgen is het handig om een hoofdpijndagboek bij te houden. Hierin kan je misschien patroon ontdekken van uw hoofdpijn. Misschien heeft u wel stress of zijn er andere geestelijke of lichamelijke ongemakken waar u meestal niets aan kunt doen. Het handig om u pijnen in de gaten te houden. Dan kunt u de informatie met de dokter delen en u eventueel voorzien van handige tips. Wilt u weten hoe het werkt een hoofdpijndagboek lees dan dit artikel. Het is handig om zo’n dagboek bij te houden als vaak hoofdpijn heeft of last hebt van andere soorten hoofdpijn. Hoofdpijn komt voor in verschillende soorten en maten. Het turven van gegevens van u hoofdpijn is een handige manier om te pijlen hoe het met uw lichaam gaat. Heeft u hier een goed beeld van en is de uitslag afwijkend of baart u zichzelf vreselijk zorgen? Raadpleeg dan meteen een arts of specialist. U kunt ook naar en natuurgenezer gaan. Dit is een alternatief en circuit en wordt niet altijd vergoed door andere verzekeringen. Vaak is dit een grijs gebied waar geen duidelijke afspraken en wetten over zijn. Als u niet naar ziekenhuis wilt kunt u terecht in het alternatieve circuit. Wij zijn van mening dat sommige mensen daar baat bij kunnen hebben. Zij hebben alles geprobeerd en niets werkt, dan maar het alternatieve grijze circuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>