Wat is migraine?

Wat is migraine?

 • Meer dan 10 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van migraine.
 • Deze vorm is de meest belastende vorm van hoofdpijn die je kan hebben.
 • Meer als de helft van de mensen hebben meer dan een migraineaanval per maand.
 • Bij een derde van de migraine mensen hebben last met aura’s de rest heeft daar geen last van.

In dit artikel ga ik vertellen wat nu precies migraine is. Migraine is wetenschappelijk woord. Het betekent niets minder dan spanningshoofdpijn. Als je over spanningshoofdpijn praten weten veel mensen niet wat het is. Zeg je migraine dan weet iedereen waarover gesproken wordt. Met andere worden migraine is een vorm van spanningshoofdpijn. Als u last heeft van migraine heeft u last van kloppende hoofdpijn. Dit komt vaak door spanning.

Het is ook een vorm van stress in uw lichaam dat zich gaat vormen in uw hoofd. Mensen kunnen door migraine gaan braken en heel erg misselijk worden. Ook diarree is een kenmerk. Ook ben je vaak overgevoelig voor licht en geluid. Als u hier last van heeft stoort u zich aan licht en de harde stem van uw kinderen die aan hoofd zitten te praten. Dit is erg vervelend. Natuurlijk kunt u het voorkomen. U kunt er niet van genezen, maar u kunt wel leren om een migraine aanval aan te voelen komen. Als u dit voelt kunt u er naar handelen en hoeft u lichaam niet in paniek te raken als het gebeurd. Als het lichaam in paniek raakt is de kans het grootst dat lichaam gaat hyperventileren door de spanning.

Een migraineaanval…

 • Een migraineaanval bestaat uit verschillende fases. Deze fase kunnen verschillen van persoon tot persoon en van lichaam tot aan lichaam.
 • De fases van een migraineaanval kunnen zijn: waarschuwingsfase, aurafase, hoofdpijnfase en herstelfase. Deze fases hoef je niet allemaal te hebben voor dit ziektebeeld.

Het is van belang om verschillende fases van de migraine te herkennen te begrijpen. Elke fase heeft zijn andere kenmerken. In dit korte artikel ga ik u tips geven waarmee u kunt herkennen in welke fases u zit. Voor meer uitleg over verschillende fases verwijs is ik naar Google.nl met als trefwoord: de fases van migraine. Dit is een handige tip voor meer informatie. Doe hier dus u voordeel mee. Misschien vindt u wel wat dat u kan helpen om de klachten te begrijpen en er na te handelen. Als u er niet uitkomt vraag dan iemand om hulp of raadpleeg een arts of een dokter. Als u tips wilt, maak dan gebruik van de zoekmachine van Google met de desbetreffende woorden. U zult dan een hoop informatie vinden waar u iets aan hebt. Als u een migraineaanval heeft handel dan naar de fase waarin u zit. Weet u in welke fase u zit? Dan kunt u er naar handelen. Dit om de ongemakken van al uw hoofdpijn te voorkomen. Het is van een belang om naar uw lichaam en geest te luisteren. Alleen dan kunt u een optimale manier vinden om met uw hoofdpijn om te gaan.

De aura van de migraine…

 • Ruim een derde van de mensen die last hebben van migraine in hoofdpijnfase kunnen door middel van een bepaalde gevoeligheid en lichtsterkte aura’s waarnemen. Dit is een verschijnsel dat wetenschappelijk is aangetoond bij mensen met migraine.
 • Een aura kun je vaak zien bij dit soort klachten. Vaak gaan deze klachten met spraakstoornissen en bewegingsstoornissen.
 • Het zien van aura’s tijdens zo’n aanval duurt maar 20 tot 60 minuten.
 • Het zien van sterretjes of bliksemschichten komt ook vaak voor.
 • Er zijn vele soorten aura’s maar er zijn ook nog aura’s die wetenschappelijk niet verklaard kunnen worden. Er geen informatie of kennis hoe dit in het lichaam werkt. Er moet nog een onderzoek naar gedaan worden. Zo’n onderzoek kost een heleboel geld.

Een auraverschijnsel is vaak een zeldzame reactie van het lichaam. Het zien van aura’s is niet iets dat aangeboren is bij mensen. Wat het verband is tussen aura’s en migraine, daar is de wetenschap het niet over eens. Het is echter wel mogelijk tijdens de hoofdpijn dat er een bepaalde prikkel in je lichaam komt, dat in zeldzame gevallen kan lijden tot het zien van aura’s. Mensen die zesde zintuig hebben beweren ook vaak aura’s te kunnen. De wetenschap kan niet bevestigen of mensen die aura’s zijn de waarheid spreken. Wel weten wetenschappers dat het zien van aura’s heel bijzonder is. Als je deze kunt zien heb een bijzondere gevoeligheid. Het zien van aura’s gaat vaak samen met sommige ziektebeelden zoals: migraine,psychose,depressie. De wetenschap heeft geen antwoord. Ze kunnen aantonen dat er iets gebeurt in het lichaam met de geest. Alleen er is geen tastbaar bewijs hoe het zien van aura’s met een zesde zintuig of met een ziekte bij kan dragen aan functioneren van jouw eigen lichaam.

Karakter met iemand die migraine heeft…

 • Iemand met migraine heeft geen standaard karakter. Dat denken vaak heleboel mensen. Dit is een voorbeeld van stereotype gedrag. Mensen hebben altijd hun mening klaar dat kan leiden tot verwarrende situaties. Daar moet u als mens rekening mee houden. Niet alles is te verklaren er zijn meerdere antwoorden die naar een waarheid toe leiden.
 • Het hebben van migraine leidt uiteindelijk tot psychische klachten. Hier is onderzoek naar gedaan en het is wetenschappelijk aangetoond.

Mensen met migraine worden vaak in een hokje geplaatst. Mensen met migraine zijn allemaal hetzelfde zij hebben dezelfde karaktereigenschappen. Stelt u zich voor u heeft migraine en u oom ook. Mensen gaan dan gauw beweren dat jullie allebei hetzelfde zijn. Wij vinden dat niet kunnen. U mag mensen met migraine niet in hokjes plaatsen. Mensen die geen verstand hebben van migraine denken dat alle personen die het hebben aan bepaalde karaktertrekken voldoet. Dit is echter een onjuiste constatering of aanname net hoe u het noemen wilt. Kenmerken voor dat soort mensen die genoemd worden zijn: preciesheid, neurotisch, klagerigheid, geen inlevingsvermogen en vaak ook nog uitgemaakt voor sadist, narcist of zelfs autist. Als u geen verstand heeft van wat mensen echt hebben mag u in feite niet zo’n ongezouten mening hebben. Mensen hebben alleen recht van spreken als echt met hun volle verstand en objectief kunnen oordelen. Dat is toch uw goed recht dat u wilt dat mensen geen mening verkondigen terwijl ze eigenlijk te weinig vakkennis over het onderwerp hebben en dat is triest als u zo moet leven. Met deze boodschap willen wij dit korte artikel sluiten.

Migraine bij kinderen

 • Migraine kan al voorkomen bij mensen die nog zeer jong zijn.
 • Een aanval duurt vaker korter bij kinderen dan bij volwassenen, bij kinderen is de aanval vaak een stuk heftiger dan wanneer u volwassen bent.
 • Kinderen met migraine hebben vaak last van misselijkheid en buikpijn. Houdt de klachten van uw jonge kroost in de gaten en wees betrokken bij de opvoeding van u zoon of dochter.
 • Duizeligheid bij kinderen kan een onbekende aanleiding zijn voor het hebben van migraine.
 • Als u nog kind bent kan u van uw migraineaanvallen afkomen. Dat is afhankelijk van de aanvallen en het patroon van de aanvallen waar u mee te kampen kunt hebben.

Het zieligste van alles is dat zelfs jonge kinderen last kunnen krijgen van chronische hoofdpijn. De verschijnselen zijn zo erg dat de kinderen er ziek van worden. Als er meer onderzoek gedaan zou worden naar migraine bij kinderen kunnen we een hoop geld in samenleving bepalen. Migraine kun je vaak niet genezen maar u kunt wel van uw patroon leren en leven na het patroon van uw chronische hoofdpijn. Bij kinderen is het zielig, want kinderen met hoofdpijn hebben last om goed te kunnen functioneren. Zij worden er vaak moe van om uit te moet leggen dat zij niet mee kunnen doen in verband met chronische hoofdpijn. Dat wordt vaak niet begrepen door mensen. Vaak worden kinderen ,met chronische hoofdpijn gepest. Er is geen begrip voor deze situatie. Hij moet echter wel komen, want spanning bij kinderen is niet goed. Een kind moet genieten en geen spanning ervaren.

Zeldzame migraine

 • Er zijn een groot aantal soorten migraine die heel zeldzaam zijn en weinig voorkomen onder de mens.
 • Er kunnen zeldzame complicaties optreden met migraine zoals: auraverschijnselen, uitlokkende factoren en zeer zeldzame complicaties die bijna niet aantoonbaar zijn bij de mens. De wetenschap heeft hier vaak geen verklaring voor, maar er wordt wel onderzoek gedaan naar migraine.

Als u lijdt aan de onderstaande situaties is de bedoeling dat u contact opneemt met een een neuroloog. Sommige verschijnselen van migraine kunnen dodelijk zijn. In dit korte artikel gaat het over zeldzame migraine en de gevolgen daarvan. Als u meer wilt weten raadpleeg dan Google.nl en zoek op het trefwoord zeldzame migraine of bijzondere migraine. Bij sommige vormen van migraine wordt de hersenstam beschadigd. Als u hersenstam beschadigd is is de kans op het zien van aura’s bijna 100%. Er zijn enkele uitzonderingen. Merkt u dat uw hersenstam beschadigd is neem dan contact op met de arts of neuroloog. Nader onderzoek is wel van levensbelang. Een beschadigde hersenstam of hypofyse kan lijden tot een vroege pijnlijke dood. Wees dus gewaarschuwd als u merkt dat u rare dingen gaat zien. Vaak ligt dit aan de hersenstam en de hypofyse. Alleen de wetenschap weet nog niet hoe dit proces in het lichaam werkt. Er is geen tastbaar bewijs voor de hypotheses die gedaan zijn door de medische wereld. Er is allang geld en techniek tekort om alles te willen en te weten. Misschien over 40 jaar krijgen we antwoord op de vragen van het leven. De grootste vraag die mensen vaak hebben… WAT IS MIJN DOEL VAN HET LEVEN!!!!

Hoe ontstaat migraine?

 • Migraine kan bij iedereen ontstaan. Iedere persoon heeft wel eens hoofdpijn. De hoofdpijn wordt veroorzaakt door een prikkelverwerking die niet al geheel goed verloopt in het lichaam.
 • Mensen met migraine hebben een lagere drempelwaarde voor prikkels dan mensen die bijna nooit hoofdpijn hebben. Een prikkelwaarde heeft te maken of u lichaam reageert van uit een prikkel uit de omgeving. Een prikkel waar je snel op reageert wordt een ‘superprikkel’genoemd. Als de prikkel sterk genoeg is ontstaat er in uw lichaam een impuls waarop het lichaam gaat reageren. Zo werkt het biologische proces van de prikkelverwerking.
 • De impulsen die prikkelverwerking prikkelen zijn moeilijk onder controle te houden. Niet alleen voor autisten, maar ook voor mensen zo als u en ik en wij.

In je leven kan een persoon wel een of twee migraineaanvallen krijgen. Als uw lichaam goed werkt dan ruimt het lichaam de foute impulsen uit uw systeem. Als een prikkel niet goed binnenkomt en te zwak is reageert uw lichaam hier niet op. Afhankelijk van hoe sterk de prikkel is, daar reageert uw lichaam op. Het is net zo dat het lichaam behoefde heeft aan seksualiteit en ook soms wel eens honger heeft. Het eten wekt een impulshandeling op. Je lichaam reageert op de prikkel en gaat er mee aan de slag. Er ontstaat een impuls en uw lichaam past zich aan de prikkel. Net als u uw hand zal verbranden aan heet water of aan de koffie of aan de thee.

Migraine en de invloed van de hormonen

 • Er is een duidelijke oorzaak tussen hoofdpijn en het hormoonstelsel.
 • Migraine dat het gevolg is van de menstruatiecyclus is vaak niet te behandelen.
 • Het slikken van de anticonceptiepil heeft veel invloed op de chronische hoofdpijnen dit verschijnsel komt door de hormonen van de pil. Deze theorie is ook wetenschappelijk onderbouwt.
 • De migraine die tijdens de zwangerschap ontstaat gaat vanzelf over. Nadat uw hormonen in balans zijn gekomen bent u van de zwangerschap migraine af. Dan voelt u niets meer. Hormonen hebben een grote invloed op uw lichaam en uw geest.

Migraine kan ook weleens te maken hebben met het disbalans van de hormoonspiegel in het lichaam. Deze wetenswaardigheid is een biologieboek of op Google.nl met als trefwoord: hormonen en migraine. In dit korte artikel ga ik het hebben over hoofdpijn en hormonen. Het is gegeven dat er evenveel puber jongens als meisjes in puberteit lijden aan fikse hoofdpijn. Dat is een wetenschappelijke hypothese die ook onderzocht is. Dus we kunnen wel aannemen dat deze constatering of aanname waar moet zijn. Als de pubertijd over is neemt de chronische hoofdpijn onder dames op leeftijd toe dan bij de heren.

Dames zijn voor het algemeen gevoeliger voor hormonen dan de heren. Dat komt omdat vrouwen te maken krijgen met de menstruatiecyclus. Als vrouwen in climacterium komen verandert de hormonen. Een climacterium betekent niets meer dan overgang om menopauze. De periode dat de vrouwen het meeste met hun hormoonspiegel zitten. Als het oestrogeen afneemt kan dit leiden tot minder plezier in seks en haaruitval. U kunt uw hormonen aanvullen met natuurlijke hormonen of door goed te sporten. Voor meer informatie verwijs ik u naar Google.nl

Migraine en erfelijkheid

Momenteel worden er veel onderzoeken gedaan om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is als iemand last heeft met chronische hoofdpijn. Dit vond ik een mooi thema van dit korte artikel.

 • Het is mogelijk dat bij het thema migraine vaak erfelijkheid een rol kan spelen. Ook zijn er andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden zoals: personen, grootte, gewicht en weersomstandigheden.
 • Er wordt een hoop onderzoek gedaan om de migraine niet meer te laten winnen als een chronische ziekte. Ze willen mensen van de chronische pijn afhelpen dat is het doel van geld dat naar de onderzoeken gaat.

Erfelijkheid kan een rol spelen in het ontstaan van chronische hoofdpijn. Er zijn andere aantoonbare factoren. Die ga ik nu niet noemen. Anders wordt dit korte artikel te lang. Wij verwijzen u naar Google.nl en adviseren het trefwoord: erfelijkheid en migraine. Erfelijkheid speelt een rol in het krijgen van migraine. Erfelijkheid bepaald hoe gevoelig u bent voor chronische hoofdpijn. Wetenschappers weten nog niet wat de gen fouten zijn achter de migraine. Als het DNA beschadigd is kan het gerepareerd worden. Dit is een voordeel van de nieuwe gen technieken. Het vergt een heleboel onderzoek, maar wetenschappers, artsen en neurologen werken samen om mensen lang en gelukkig te laten leven. Zij willen dat migraine stopt en dat ze mensen met chronische hoofdpijn kunnen helpen door hun genen te manipuleren. Hoe het manipuleren van genen gaat beschrijf ik niet in dit artikel. Ga voor meer informatie naar Google.nl en zoek op het trefwoord: genen en gen manipulatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>