waarom baardolie gebruiken de voordelen

waarom baardolie gebruiken: de voordelen

Baardolie is een van de top verzorgingsproducten van de afgelopen jaren, waarbij steeds meer mannen het gebruiken om hun gezichtshaar er gezond en verzorgd uit te laten zien. Inmiddels heb je misschien al meerdere merken gezien, en ben je benieuwd wat nou precies de voordelen van baardolie zijn. Hier lees je waarom baardolie gebruiken vele voordelen met zich mee brengen.

Wat is baardolie precies?

Baardolie is een samengesteld verzorgingsproduct met speciaal geselecteerde natuurlijke oliën zoals jojoba- en arganolie om je gezichtshaar te voeden en te beschermen.

Het is verkrijgbaar in twee varianten: licht en intensief – afhankelijk van de lengte van je baard en je wensen. Als vuistregel geldt dat als je baard korter is dan 3 centimeter, je voor de lichtere variant moet gaan; terwijl degenen met een langere baard voor de zwaardere variant moeten kiezen.

Hydrateert de huid

De huid onder je baard kan vaak uitgedroogd raken, waardoor je wangen jeukerig en oncomfortabel aanvoelen. Baardolie bevat verschillende hydraterende ingrediënten die niet alleen de huid onder je gezichtshaar hydrateren, maar ook voeding geven aan het gezondste deel van je baard , namelijk de follikels.

Verzacht het haar

Baardharen kunnen na verloop van tijd droog en broos aanvoelen als ze niet worden behandeld. Gelukkig bevatten natuurlijke oliën zoals argan-, jojoba- en druivenpitolie vetzuren die helpen om de textuur van de baard te verbeteren. Door regelmatig gebruik van baardolie wordt het haar van wortel tot punt verzorgd, waardoor het zachter wordt en er minder gespleten haarpunten overblijven.

Bestrijdt onaangename geurtjes

Het toevoegen van een paar druppels baardolie geeft de baard een aangename geur zonder te overheersen zoals de geur van bepaalde soorten parfum. De olie maskeert onaangename geuren met essentiële oliën zoals bergamot, sandelhout, lavendel, en dergelijke, die na het aanbrengen nog een aantal uur blijft hangen.

Houdt de baard netjes en handelbaar

Met een onhandelbare baard ziet zelfs de best geklede man er onverzorgd uit, maar je hoeft niet meteen naar de schaar te grijpen! Baardolie bevat namelijk speciale vitaminen en mineralen waarmee je baard beter onder controle blijft, zodat je er de hele dag netjes en representatief uitziet.

Stimuleert een gezonde haargroei

Ingrediënten zoals zoete amandelolie zijn rijk aan magnesium en vitamine E die er samen voor zorgen dat het haar sterk genoeg is om de alledaagse baardslijtage de baas te blijven. Bovendien groeit het haar ook sneller dan normaal. Een of twee keer per week een paar druppels aanbrengen houdt de haarzakjes gehydrateerd met de nodige voedingsstoffen voor gezondere haargroei.

Een gezonde huid

Behalve dat natuurlijke oliecombinaties het uiterlijk van je baard veranderen, zitten er ook vaak desinfecterende bestanddelen in die worden gebruikt om huidaandoeningen zoals eczeem tegen te gaan.

Verder bieden ze een betere bescherming tegen omgevingsinvloeden zoals oxidatie door Uv-straling en tegen de wisselende temperaturen in de koudere winterseizoenen, waardoor het een dubbel waardige investering is die zowel de baard mooier maakt en je huid gezond houdt.

Hoe weet ik zeker dat ik een kwaliteitsproduct koop?

Allereerst moet je letten op negatieve recensies over producten die je misschien wilt kopen; tegenwoordig zijn productbeoordelingen gemakkelijk online te vinden (vooral die van bekende liefhebbers van baardverzorging) en ze geven ons de meest actuele informatie over welke producten momenteel in de smaak vallen.

Probeer verder eerst proefmonsters – het merendeel van de grote merken biedt gratis samples aan, zodat we niet uiteindelijk ons geld uitgeven aan iets waarvan we later ontdekken dat het niet geschikt is of niet aan onze verwachtingen voldoet; controleer ook of de vermelde ingrediënten passen bij jouw huid/haarverzorging, denk bijvoorbeeld aan allergieën en dergelijke.

Ten slotte, controleer of er een passend retourbeleid is voor het geval er iets misgaat tijdens het vervoer – zo hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van je pakketje. Dat is waarom ik een voorstander ben van bol.com, omdat de webshop je in staat stelt om achteraf te betalen. En bi j een eventueel verlies van je pakketje, vergoed Bol.com, wordt het volledige bedrag op je rekening teruggestort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>