Liefdes verdriet verwerken: 10 tips voor jou

Liefdes verdriet verwerken: 10 tips voor jou

Je hebt een zware tijd achter de rug. Misschien hier en daar een ruzie. Na het verlaten van je vriend of vriendin ga je een nieuwe periode tegemoet. Een periode van verdriet, maar ook periode van acceptie. Wees niet bang, het gaat goed komen. Er komen betere tijden aan.

Probeer te voelen wat je voelt tijdens je periode van verdriet.

De ene persoon voelt woede en de andere persoon voelt acceptatie. Probeer te voelen wat je in zo’n situatie dwars zit. Of je relatie 20 jaar duurde of slechts een paar maanden, liefdesverdriet mag er altijd wel zijn. De acceptatie van de omgeving neemt toe als je een langere relatie hebt. Een lat relatie die uitgaat wordt over het algemeen minder geaccepteerd dan vaste relatie. Liefdesverdriet is echt en mag er zijn in welke vorm dan ook.

Verdruk je gevoelens niet omdat jij denkt dat je er ander mee belast. Door je pijn en frustratie niet te uiten kun je in de problemen komen. Het kan stress veroorzaken of zelfs bepaalde pijnen, omdat je jouw gevoel wegstopt. Laat het gevoel over je heen komen. Oordeel niet over het gene wat je denkt. De pijn, woede, wrok, leegte en angst; geef het allemaal een plaats in je hart. Het verwerken van liefdesverdriet is bij iedereen anders en werkt niet volgens een vast patroon. Doe het gene wat goed voor jouw voelt. De handelingen van liefdesverdriet verschillen van persoon tot persoon.

Respecteer ook je emoties als ze intens of overweldigend zijn. Probeer te timen. Als je heftige gedachtes over je ex hebt kun je het volgende trucje toepassen. Probeer eerst 5 minuten aan hem te denken. Lukt het dan om je emoties in bedwang te houden, denk dan steeds langer aan je ex. Doe dit tot de nare gedachten over hem of haar over zijn. De rest van de tijd dat je niet aan hem of haar denkt kun je de tijd opvullen door leuke dingen te doen. Je kan jezelf verwennen door naar de kapper te gaan of je gaat naar een leuke actiefilm. Zoek jou manier om te ontspannen en laat het langzamerhand los. Zorg voor een balans in je leven en zorg dat je overweldigende gedachten niet je leven beheersen.

Accepteer de situatie door je liefdesverdriet te verwerken

Accepteer langzaam dat je vriend of vriendin je heeft verlaten. Luister naar je hart en sta open voor nieuwe dingen er komt altijd wel wat nieuws op je pad. Pijn en verdriet horen bij het leven. De sleutel om een evenwichtig leven te leiden is; kijk naar jezelf en wees trots. Accepteer jezelf zoals je bent.

Door je verdriet en pijn in de liefde te accepteren komt er vanzelf weer vreugde op je pad. Verdriet wordt langzaam om gezet naar acceptatie. Je krijgt weer meer zin in het leven en gaat nieuwe dingen uitproberen. Bovendien helpen pijnlijke situaties de mens groeien. Door te groeien kan je weer nieuwe dingen in je leven aan.

Bij liefdesverdriet wees geen slachtoffer. Maar zoek ruimte om iets nieuws aan te gaan in leven. Verandering kan eng zijn. Als je veranderd bent kun je weer objectief naar dingen kijken en het leven en de toekomst rooskleurig tegemoet.

Wees dankbaar voor het leven en leer van de lessen die een liefdesverdriet met zich meedragen.

Wees dankbaar voor de tijd die je met je ex hebt doorgebracht. Jullie hebben ongetwijfeld veel van elkaar geleerd. Hij leerde jouw bijvoorbeeld koken en zij leerde jouw om aardige te zijn tegen mensen. Als je nadenkt wat je van ander hebt geleerd en het is stukgelopen; vrees dan niet. Wees dan dankbaar. Dankbaar dat je iemand hebt gevonden die je wilde steunen. Na een breuk kan je altijd vrienden blijven en elkaar blijven zien. Zo kan je nog van elkaar leren.

Wees ook dankbaar dat je hebt mogen leren. Je weet hoe het gezegde luid: je leert van je fouten in het leven. Focus op positieve dingen uit relatie. Zo kan je zien dat je relatie niet alleen slecht was. Maar ook mooie dingen opleverde. Zelfs als je negatieve ervaringen hebt met je relatie kan je er een les uit trekken. Als het uit is met je vriend of vriendin praat er dan over met je ouders. Zij kunnen je helpen en advies geven. Zit je echt in de put na een breuk? Dan is het toch verstandig om eens met een psycholoog of relatietherapeut te praten. Die kunnen je weer op de been helpen.

Vergeef jezelf en de ander om je liefdesverdriet te verwerken.

Wanneer je jouw ex niet kunt vergeven blijf je de pijn van de liefdesverdriet nog steeds voelen. Het is vaak moeilijk los te laten en daar wordt je diep ongelukkig van. Als je niet kunt vergeven, dan brengt het je toekomstige liefdesleven in gevaar. Als je jezelf niet vergeeft, dan kun je ook nooit een ander opnieuw leren kennen en vertrouwen.

Vergeven betekent niet dat je vergeet wat er gebeurd is of dat je het gedrag van je ex goedkeurt. Het betekent dat jij de macht hebt om je ex te veranderen. Vergeven betekent dat je letterlijk de pijn accepteert en accepteert dat je leven anders in moet delen. Zonder hem of haar. Zorg er ook voor dat je door vergeving er voor zorgt dat je ex geen macht meer over je hebt. Je hebt de macht om je eigen leven vorm te geven.

Het belangrijkste voor vergeven is dat je jezelf vergeeft. Je leert van je fouten en de volgende keer je keuze anders maakt. Blijf bij het vergeven niet in verdriet hangen en zeg tegen je zelf dat heb ik verkeerd ingeschat. De belangrijkste tip die ik kan meegeven is laat het verleden rusten en probeer los te laten. Dat is de kracht van de vergeving.

Besef dat het jouw liefde is

Als je iemand leuk vind. Dan ga voor hem of haar door het vuur. Je hebt alles voor elkaar over. Door je verliefdheid kan je niet meer helder denken. Je bent misschien in staat om een stap te zetten die eigenlijk niet goed voor je is. Wees eerlijk en duidelijk. Ook naar de ander toe. Geef je grenzen aan en laat niet verleiden tot dingen die je niet wilt. Besef dat het jouw liefde is en niet dat je verliefd moet zijn, omdat het normaal is dat iedereen een vriend of vriendin heeft.

Besef dat de emoties van liefdesverdriet niet je leven verstoren

Probeer de nare gedachten aan je ex te vergeten. Zet deze nare gedachten om in positieve gedachten. Zorg dat je jezelf niet laat leiden door de emoties van woede en wrok. Probeer kalm en rustig te worden. Zorg dat je niet evenwicht bent. Uit woede kan je weleens beslissingen nemen die niet goed uitpakken. Daarom is het ook handig om goed na te denken als je liefdesverdriet hebt. Doe nooit een impuls handeling, want dat kan je in de problemen brengen. Hierdoor kan er ruzie of andere nare situaties zich voordoen.

Om aan positieve gedachten te komen moet jezelf focussen. Als je wilt leren focussen is goed om te mediteren. Zorg ervoor als mediteert dat je de negatieve gedachten omzet naar positieve gedachten. Het mediteren en het omzetten van negatieve gedachten kan zorgen dat je verdriet minder wordt. Helpt dit nog steeds niet dan is het goed om met iemand te praten.

Maak een bewuste keuze om je liefdesverdriet te verwerken

Je moet er bewust achter staan om je liefdesverdriet de baas te worden. Denk goed na hoe je dit probleem wilt oplossen. Neem vooral de tijd en wees er bewust mee bezig. Dat is een volgende stap in het verwerken van liefdesverdriet.

Geef jezelf de tijd om liefdesverdriet te verwerken.

Alles heeft tijd nodig. Liefdesverdriet kan niet van het ene op het andere moment over zijn. Veel mensen denken als ik een nieuwe relatie begin kan ik het gedoe met mijn ex vergeten. Dat is een hele snelle stap. Neem eerst de tijd om tot rust te komen. Twee keer gedumpt worden is voor niemand goed. Het kan zelfs je zelfvertrouwen of persoonlijkheid aantasten. Liefde komt vanzelf op je pad en je moet jezelf niet dwingen in een relatie. Ook is het leuk om iemand te hebben waar je het goed mee kan vinden. Als je te snel een relatie aangaat kun je in het oude patroon terechtkomen ook al is die persoon anders. Dus neem de tijd is belangrijke stap in het verwerken van de pijn die je voelt.

Leer van jezelf te houden

Als iemand een relatie uitmaakt, moet je niet gaan twijfelen aan jezelf. Je weet zelf wel wat je goede en slechte kanten zijn. Leer van jezelf te houden alleen zo kan je een relatie tot een goed einde brengen. Laat je vooral niet dwingen en stel je niet te onderdanig op.

Dit was een heel verhaal over liefdesverdriet. Ik hoop dat jullie iets met de tekst kunnen. Ik wens jullie succes in een nieuwe relatie en denk eraan houdt van jezelf. Een ander doet het niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>