Zwaar transport | Alles voor u geregeld

Het transporteren van goederen die te zwaar zijn voor een reguliere vrachtwagentrailer valt onder zwaar transport. Dit is speciaal transport waarbij speciale aanhangers gebruikt worden en waarbij planning een nog belangrijkere rol speelt. En wij snappen heel goed dat jij als bedrijf daar helemaal geen zin in hebt. Jij wilt je gewoon bezig houden met waar je het beste in bent en je wilt het liefst zo min mogelijk bezig zijn met het transport. Met een goede partner in de transportwereld worden al deze zorgen gewoon uit handen genomen en bent u er van verzekerd dan al uw goederen gewoon aankomen op locatie.

Wanneer is iets zwaar transport

Misschien heel erg voor de hand liggend. Maar wanneer goederen te zwaar zijn valt het onder zwaar transport. Om precies te zijn, wanneer het totale gewicht van de goederen boven de 50 ton komt is er een speciaal vervoer nodig. Dat komt omdat een te zware lading kan zorgen dat het dieptepunt van een vrachtwagen verplaatst tot een gevaarlijk punt. Stel je voor dat een vrachtwagen omvalt in een bocht of letterlijk door de hoeven zakt. Met een speciale dieplader trailer is het mogelijk om zwaar transport veilig te kunnen verplaatsen. Samen met een goede logistieke planning is het nog steeds zo geregeld dat de voorraden aankomen op locatie. En het beste van alles is dat het transportbedrijf alles gewoon voor jou regelt.

Zwaar transport en andere speciale transporten

Naast zwaar transport zijn er ook gevallen van lang of hoog of breed transport. Zoals de namen al zeggen zijn ze te groot voor de afmetingen van een normale trailer. Ook hiervoor zijn speciale vervoersmiddelen nodig. Toch is het bij deze vervoersvormen net anders, omdat andere automobilisten meer last hebben van deze gevallen. Wanneer een vrachtwagen ineens super lang is of 2 banen nodig heeft kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook dan is een goede logistiek van levensbelang.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + = 26