Zuurzak thee bereiden

Zuurzak staat bekend om haar kankerbestrijdende werking. Daarom is het verstandig om de bladeren of vruchtvlees, als preventieve maatregel in je thee te mengen. Er zijn meer voordelen bij het drinken van zuurzak. De vrucht zit boordevol vitamines en is te vinden in het tropische gedeelte van Amerika. De vrucht is stekelig en groen van buiten maar van binnen bevat het een romige structuur.

Het bereiden van zuurzak thee:

Stap 1)
1. Kook 1 liter water.
2. Gebruik 15 zuurzak droge bladeren (verse of gedroogde soorten hebben beide dezelfde waarde) en 3. steeltje, in kleine stukjes gesneden en voeg deze dan toe aan het kokende water.

Stap 2)
• Sluit de water kan niet en laat het water 30 minuten op een laag pitje koken tot het water verdampt tot 500 ml.

Nu is de Zuurzak-thee klaar om te drinken. Drink 1 kop (165 ml) gefilterde zuurzakthee, warm of koel, 3 keer per dag, ‘s morgens,’ s middags en ‘s nachts. Voor een betere smaak voeg je 1/2 lepel limoensap, 2 munt blaadjes en wat honing toe.

Na het drinken kan het lichaam de effecten van de thee warmte voelen. Er zijn verder geen negatieve bijwerkingen. Binnen 4 weken zijn de meeste verbeteringen duidelijk voelbaar. Na 2 maanden is een medisch onderzoek wenselijk om de vooruitgang te meten.

Opmerking: neem zuurzakthee 30 minuten op een lege maag voor het eten, dat is namelijk effectiever.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 89 = 96