Zo gebruik je flockfolie

Vandaag ga ik uitleggen hoe je flockfolie gebruikt. In games of animatie films zijn er talloze soorten kledingontwerpen.  Veel van deze ontwerpen hebben te gekke patronen of afbeeldingen op hun kleding gedrukt. Je zou dit op je kleding kunnen tekenen, maar dit zal geen mooi resultaat opleveren. Als je een strak en mooi afgewerkt patroon op je kleding wilt bedrukken, die wasmachine bestendig is, dan is flockfolie hier uiterst geschikt voor. Hiervoor gebruiken we een strijkijzer waarmee we het patroon op de stof strijken.

Waarom is flockfolie beter dan normaal verven?

Flock is een folie die in veel meters beschikbaar zijn, daardoor kan je het in iedere vorm knippen die je wilt. Het heeft twee verschillende kanten, een meer ruige kant met lijm en een meer gladdere kant waar we het patroon van af trekken nadat we het gestreken hebben.

Je kan de folie direct op je stof plakken. Het is aangeraden om met een lage temperatuur te beginnen, zodat je kunt kijken of de folie goed op je stof kleeft. We willen ook voorkomen dat onze stoffen verbranden.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 55 = 63