Wat verdient een topvoetballer?

Wat het echte salaris van een voetballer is, dat weten we gelukkig dankzij veel verschillende gegevens. Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoeveel geld een topvoetballer nou echt verdient? Wij vertellen het je! Het gemiddelde salaris van een voetballer in Nederland ligt op een bedrag rond ongeveer de 400.000 euro.

Wanneer je echter niet in de eredivisie speelt, maar in de eerste divisie van Nederland, dan zal je het waarschijnlijk moeten doen met een bedrag van rond de 30.000 en 40.000 euro per jaar. Wanneer je echter gaat kijken naar andere landen dan zijn er grote verschillen. In Amerika bijvoorbeeld is het basketbal en het american football, nfl, veel populairder. Een gemiddeld jaarsalaris van een american footballer in de VS ligt rond de 2 miljoen per jaar.

Een vergelijking met andere sporten

Wat verdienen voetballers ten opzichten van een basketballer in de VS verdient rond de 4,5 miljoen euro per jaar. Maar ook ijshockey spelers verdienen in Amerika veel meer geld dan een voetballer in Nederland. Het gemiddelde jaarsalaris van een ijshockeyer in de VS van de NHL, verdient rond de 2,5 miljoen euro per jaar. Tot slot is ook honkbal erg populair in Amerika. Spelers van de MLB, Honkbal, verdienen een gemiddeld jaarsalaris van rond de 4 miljoen.

Binnen de EU is toch wel echt voetbal de grootste en best betaalde sport. Een andere goed verdiende sport buiten Europa is Cricket. Spelers die bij de IPL cricket in India spelen verdienen een bedrag van ongeveer 4 miljoen euro per jaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 7 = 1