Couperose laserbehandeling

Wat is een couperose laserbehandeling?

Onze huid is een van de delen van ons lichaam dat we het meest verzorgen en het meest aan laten behandelen. Een van die behandelingen is een couperose laserbehandeling. Hierbij behandelt de arts couperose op de hoofdhuid. Maar wat is couperose precies? En wat gebeurt er bij deze laserbehandeling? We bespreken het in dit artikel

Couperose

Couperose is een huidaandoening waarbij zeer kleine bloedvaatjes op het hoofd zichtbaar worden. Ze zijn vaak rood van kleur en bevinden zich vooral op de wangen van mensen. Couperose zorgt vaak voor een ongezonde uitstraling. Dit is precies de reden waarom mensen zich laten behandelen aan couperose. Door een behandeling aan couperose worden de bloedvaatjes weer onzichtbaar, zonder dat er hierbij dingen kapot gaan in de huid. Dit gebeurt doormiddel van de eerder genoemde couperose laserbehandeling.

Couperose laserbehandeling

Bij een couperose laserbehandeling wordt de aangedane huid met een laser behandeld. De laser verwarmt het oppervlak waar de couperose zich bevindt. De warmte van de laser neemt de hemoglobine op uit het bloed. Hierdoor gaan de bloedvaatjes aan elkaar vast plakken. Vervolgens wordt de huid gekoeld met een coolpack. Hierdoor verdwijnen de bloedvaatjes weer naar onder het oppervlak van de huid en is de couperose behandeld.

Na de behandeling

Het is na de couperose laserbehandeling erg belangrijk om niet in de zon te komen. Door blootstelling aan de laser is de huid flink verwarmd. Nog verdere verwarming van de huid kan voor pigmentvorming zorgen. Dit zou betekenen dat er een vlek ontstaat op de plaats die behandeld is, vergelijkbaar met een kleine wijnvlek. Hier zou dan weer een andere behandeling aan te pas moeten komen, maar dit kan dus gemakkelijk voorkomen worden. We raden daarnaast af om in de eerste 4 dagen na de behandeling veel te sporten, veel te bukken of naar de sauna te gaan. Dit allemaal om het genezingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 76 = 78