Wanneer is FCL de voordeligste optie?

FCL betekent full container load. Een term die het makkelijkste is uit te leggen met behulp van het begrip groupage. Bij het verschepen van containers is het voor veel mensen niet betaalbaar om een complete container te huren voor de lading. Dat komt omdat de container niet helemaal gevuld kan worden. Een makkelijke optie om al deze mensen te helpen is groupage. Verschillende kleinere ladingen worden gecombineerd tot een grote lading die de container kan vullen. Hierdoor nemen de kosten per product af en is het voor veel ondernemers een stuk betaalbaarder. Zoals je misschien zelf al dacht zijn er ook bedrijven die liever wel een complete eigen container hebben om een hele lading te kunnen vervoeren. Voor die bedrijven is er een FCL lading. Containers kunnen compleet gevuld worden en de kosten per product worden hierdoor minimaal.

Het gebruik van FCL ladingen

Nu je het begrip FCL kent en de voordelen die het biedt voor sommigen bedrijven is het goed om te weten wat alle mogelijkheden zijn met FCL ladingen. Zo zijn er ladingen die door heel Europa vervoerd kunnen worden. Mits je natuurlijk de juiste expediteur hebt om mee samen te kunnen werken. Verder biedt het veel mogelijkheden voor snelle levering op locatie. Met groupage moeten de vrachten eerst nog gescheiden worden voordat ze geleverd kunnen worden. Bij FCL kan de complete container direct op de vrachtwagen geladen worden en op locatie worden afgeleverd.

Andere mogelijkheden met een expediteur

Veel kleine bedrijven worden op veel vlakken uit de brand geholpen door goede expediteurs. Naast de mogelijkheden van groupage is er vaak ook een mogelijkheid voor opslag. Tegen een kleine betalen kunnen goederen opgeslagen worden waardoor ze snel en makkelijk vervoerd kunnen worden. Hierdoor is het ook voor kleinere bedrijven mogelijk om een voorraad te hanteren waardoor de leveringssnelheid wordt bevorderd. Voor meer informatie over de juiste vervoersmanieren voor u kunt u de website bezoeken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

69 − = 64