Wanneer gebruik je Tropisch hardhout

Tropisch hardhout is nog steeds erg populair in de Nederlandse huishoudens. Veel mensen gebruiken het hout voor hun kozijnen, deuren of bijvoorbeeld in de tuin. Het gebruik van tropisch hardhout heeft namelijk veel voordelen. Het staat er om bekend erg sterk te zijn, waardoor het veel gebruikt wordt in de grond-, weg en waterbouw. Helaas is niet al het tropisch hout duurzaam en dit is een probleem. Door illegale ontbossing tasten we het milieu dusdanig aan dat klimaatverandering hier een logisch gevolg van zijn. Het is daarom belangrijk om duurzaam tropisch hardhout te gebruiken dat de tropische bossen niet aantast.

Kiezen voor de juiste houtsoort
Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken. Dit zorgt er voor dat niet iedere houtsoort geschikt is voor elke klus. Het is daarom belangrijk dat je je eerst goed verdiept in de klus eigenschappen van het hout voordat je een houtsoort aanschaft.
Tropisch hardhout is zeer geschikt voor grond-, weg-, en waterbouw. Het hout is namelijk erg sterk en gaat lang mee. Het heeft tevens ook vaak een warme natuurlijke uitstraling. Dit heeft een positief effect op de uitstraling van tuinen, parken en overige plekken waar je het hout wilt gebruiken. Tropisch hout is niet alleen geschikt voor buiten. Het kan ook binnen voor bijvoorbeeld kozijnen gebruikt worden. De hardhouten kozijnen geven vaak een mooiere uitstraling dan plastic of aluminium kozijnen.

Duurzaam tropisch hardhout
Met duurzaam tropisch hardhout wordt bedoeld dat het hout selectief wordt gekapt. De bossen worden goed beheert en voor iedere gekapte boom wordt er een terug geplant. Dit zorgt ervoor dat de ontbossing hier niet onder lijdt. Verder wordt er in veel gevallen ook rekening gehouden met de mensen rechten van de lokale bevolking. Zij zijn vaak verantwoordelijke voor het bosbeheer en zagerijen. Hierdoor krijgt de werkgelegenheid in deze landen een positieve impuls. Denk dus vooral goed na over welk hout je wil gebruiken voor welke klus en of je kiest voor duurzaam hout of niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 3 =