Waarom online winkelen vaak goedkoper is

Hoe is het mogelijk dat artikelen die je in een webwinkel besteld vaak voordeliger zijn dan in de fysieke winkel of professionele webshop? Het is goed dat klanten deze kwestie aan de orde stellen. Voor de economen die dit lezen zal het wel duidelijk zijn, maar we zijn niet allemaal een econoom. Om alle onduidelijkheden weg te nemen ga ik even kort in op deze vraag.

Even beknopt wat bedrijfsleer.

Voor de consument het artikel in handen krijgt, heeft het een aantal fasen in het productieproces afgelegd. Simpel gezegd gaat het doorgaans zo dat een bedrijf grondstoffen krijgt waar een product van gemaakt wordt. Dat artikel wordt weer doorverkocht aan een groothandelaar, die het daarna aan de winkelier levert. En dan kan de consument er over beschikken.

Elk bedrijf dat iets met het artikel doet (alle schakels in de bedrijfskolom) wil centen verdienen. Ingeval je dus winst wil halen op een product moeten onkosten die alle schakels in de bedrijfskolom teweegbrengen plus de winstmarge zeker worden terugverdiend. Internet is vooral goedkoper omdat het een reeks schakels weghaalt. Waardoor er dikwijls geringer toegevoegde waarde zal zijn op het artikel, en het bedrag daarom lager kan zijn.

Een online winkel kan goedkoper handelen om dat het veelal minder onkosten heeft.

Reguliere winkels hebben in ieder geval meer kosten. Bedenk nu eens wat voor een kostbare aangelegenheid het is om een winkelpand te huren of over te nemen bovenal op een A locatie. En dan is het ook nog zo dat je meer personeel nodig zal hebben. En de vaste lasten zijn meestal hoger, bijvoorbeeld de energie kosten wat een gewone winkel duurder maakt. Het is dan ook in werkelijkheid zo dat internet winkels meestal niet meer zijn dan een omvangrijk opslagplaats.

Als Online winkellier is het in vele gevallen ook zo dat je immers niet een al te grootte goederenvoorraad hoeft aan te legen Besteld een klant wat dan laat je dat thuisbezorgen vanaf de groothandel. De overheadkosten zijn bij een zaak die werkt via het internet in elk geval veelal lager waardoor de prijs die je voor een artikel zou moeten betalen ook in de meeste gevallen ook lager zou moeten zijn.

Het is de moeite waart eventjes op het internet te kijken.

Het kan je een hoop geld schelen als je even op het internet gaat kijken of een artikel of dienst daar goedkoper te verkrijgen is. Het is ook zo dat de hoogte van de verkoopprijs van een artikel niet voor iedereen heel cruciaal is. Offline shoppen bezit namelijk ook zijn voordelen. Je zou je kunnen laten informeren door het personeel.

Over het algemeen werkt het nog continu beter dat u fysiek naar een winkel kunt gaan om te klagen over het artikel. Producten kunnen aanraken / proberen /passen. Zo kan je wel even door gaan met de voordelen van offline winkelen. Maar als je de verkoopprijs wat je moet dokken voor een artikel aanmerkelijk belangrijk vindt, zou ik je aanraden toch even over het internet te surfen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 − = 14