Scheepsschroef polijsten

Waarom moet je de scheepsschroef polijsten?

Onderhoud is na verloop van tijd nodig voor vrijwel alle producten. Je zou kunnen zeggen dat dit komt doordat alles van nature een vorm van entropie ondergaat: het natuurlijk worden van een chaos. Ach, een chaos is misschien wat overdreven, maar het is waar dat alles na verloop van tijd onderhoud nodig heeft. Iedere branche heeft hiermee te maken, ook het vrachtvervoer over water. Bij het onderhoud aan een boot of schip is het bijvoorbeeld belangrijk om op zijn tijd de scheepsschroef te polijsten. Maar waarom is dit nou eigenlijk nodig?

Dit is wat een gepolijste scheepsschroef voor jouw schip doet

Een scheepsschroef is als het stuur en de wielen van je auto. Het zorgt ervoor dat je door het water kunt bewegen en tegelijkertijd aangedreven wordt. De auto wordt aangedreven door de motor. De uitwerking van de motorkracht op de auto is van veel dingen afhankelijk: hoe hard de banden zijn, of het raam open staat, of de airco aan staat, etc. Bij een schip of boot is dit niet anders. De uitwerking van de motor van het schip wordt bepaald door een hoop factoren. De scheepsschroef is hier een van. Een scheepsschroef polijsten kan je dus ook wel zien als het oppompen van de banden van je auto. Natuurlijk zit ook hier weer een verschil in: de banden van je auto bevinden zich boven water. De scheepsschroef niet.

Hoe kan je de scheepsschroef polijsten?

Als je dit zelf wil doen, kan het alleen als je de boot uit het water laat halen (of als je een hele lange adem hebt). Als je deze hoge kosten niet wil maken, kan je kiezen voor de diensten van een onderwaterspecialist. Met behulp van een zuurstoftank gaat deze specialist onder jouw boot de scheepsschroef polijsten. Een specialistische klus die zeker wat kost, maar het levert ook zeker een hoop op. Na het polijsten heeft jouw motor weer maximale uitwerking op de boot, waardoor je met een lager brandstofverbruik op de bestemming aankomt. De investering is dus binnen de kortste keren terugverdiend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 9 =