Waar moet je op letten bij een poedercoatinstallatie?

Om te begrijpen wat er allemaal nodig is in een poedercoatinstallatie is het handig om eerst te weten hoe poedercoating precies in zijn werk gaat. Poedercoating is te vergelijken met het verven van hout alleen dan wordt het gedaan met poeder en op een metalen oppervlakte. Meestal zien wij dit bij bijvoorbeeld tuinmeubels of andere metalen voorwerpen die mensen gebruiken als decoratie. De manier waarop de poedercoat wordt toegepast is door middel van speciale apparatuur die terug te vinden is in de poedercoatinstallatie.

Verschillende onderdelen van de poedercoatinstallatie

Een poedercoatinstallatie bestaat uit veel verschillende onderdelen. Onderdelen zoals een voor behandelingsinstallatie om de producten die een poedercoat laag nodig hebben goed te kunnen voorbereiden op de poeder laag. Dankzij deze installatie hecht de poeder goed aan het betreffende oppervlak waardoor de laag poedercoating mooi egaal is wanneer de laag af is. Verder wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde droogovens om de laag poedercoating hard te kunnen laten worden. Op die manier wordt de onderlaag omgezet in een harde buitenlaag die zorgt voor een mooi uiterlijk en natuurlijk een beschermende laag op het product. Vervolgens zijn er verschillende applicaties die nodig zijn om het totale proces goed te laten verlopen en wordt er gebruik gemaakt van moffel ovens en tot slot en transportsysteem om alle onderdelen met elkaar te kunnen laten samenwerken.

De installatie apart van elkaar bestellen

Het kan wel eens voorkomen dat je als bedrijf niet alle onderdelen per se nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer je al een complete installatie hebt staan en wanneer er een bepaald onderdeel defect is. Om dit simpel op te kunnen lossen is er een mogelijkheid om de verschillende onderdelen apart te kopen zodat de machine weer tot één geheel gemaakt kan worden. Deze onderdelen zijn de voorbehandelingsinstallaties, de droogovens, de poederlak applicaties, de poederlak afzuiging, moffelovens of het transportsysteem.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 5