Veel bedrijven maken gebruik van VPN.

Naarmate een bedrijf groeit, kan het uitbreiden met meerdere filialen of kantoren over het hele land of zelfs over de hele wereld. Om de zaken efficiënt te laten functioneren, hebben de mensen die op die locaties werken, een snelle, veilige en betrouwbare manier nodig om informatie over hun computernetwerken te delen. Daarnaast hebben rondreizende medewerkers, zoals verkopers, een even veilige en betrouwbare manier nodig om verbinding te maken met hun hoofdkantoor.

VPN om gegevens te delen.
Een VPN, virtueel privénetwerk, is een privé-netwerk dat een openbaar netwerk gebruikt om externe sites of gebruikers met mekaar te verbinden. Een VPN-verbinding maakt gebruik van virtuele verbindingen die via het internet worden tot stand gebracht vanuit het privé-netwerk van de onderneming naar de externe site of de medewerker. Door gebruik te maken van VPN zorgen bedrijven voor veiligheid omdat niet iedereen de versleutelde gegevens kan lezen.

Beter en veiliger dan vroeger.
Vroeger moest men gebruikmaken van zogenaamde huurlijnen om met mekaar in verbinding te staan. Vandaag is het internet toegankelijker dan ooit en internetleveranciers leveren steeds snellere diensten tegen lagere prijzen dan de huurlijnen(ISDN). Om hiervan te profiteren hebben de meeste bedrijven hun huurlijnen vervangen door VPN-verbindingen. Oorspronkelijk werkten ze samen via intranetten maar door een VPN toe te voegen kan een bedrijf alle bronnen van het intranet uitbreiden en toegankelijk maken voor medewerkers die werken van thuis uit of op een andere locatie.

Dit artikel is afkomstig van: https://goosevpn.com/nl/