Twee misconcepties over gepolijste betonvloeren

Ondanks er genoeg informatie over het tegendeel op de markt te vinden is, blijven 2 verkeerde beweringen bestaan:

  • Gepolijste beton vloeren hoeven niet regelmatig schoongemaakt te worden;
  • Als u gepolijste betonvloeren schoonmaakt kan dat met elk oud schoonmaakproduct;

Laten we de eerste als eerst doen ~ het is het makkelijkst.

Natuurlijk, alles wordt vies. Grond langs getrokken van buiten moet opgeveegd worden. Als het op de vloer blijft liggen zullen de kleine korrels aarde als schuurpapier de glans verminderen.

In de zin dat het regelmatig schoongemaakt moet worden, is een vloer niet anders dan een hond, een kind, u, een pistool, een auto, uw tanden of iets anders. Alles wordt vies. Alles moet regelmatig schoon gemaakt worden.

Gepolijste betonvloeren moeten regelmatig schoongemaakt worden om hun uiterlijk te behouden. – Het maakt niet uit of ze er uitzien dat ze schoongemaakt moeten worden of niet – het is om de kleine hoeveelheden grond, stof, vettigheid en ander vuil goed te verwijderen, voordat ze te veel worden om het uiterlijk van de vloer aantasten.

En dat brengt ons bij misconceptie #2 dat elk oud schoonmaakmiddel het klusje klaart.

Elk oud schoonmaakmiddel klaart het klusje dus NIET. Zure schoonmaakmiddelen kunnen het beton aantasten. Agressieve chemicaliën gemaakt om gewaxte vloeren schoon te maken kunnen de beschermlagen weg corroderen. Er zijn special gemaakte schoonmaakmiddelen voor gepolijste betonvloeren. Gebruik ze volgens de producent zijn instructies en u voorkomt om te beginnen al een boel problemen.

“Het volgen van de producent zijn instructies” is even belangrijk als het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken. Neem als voorbeeld: Het niet juist vermengen met water kan een waas op de vloer achterlaten.

Gebruik de juiste producten op de juiste manier, en u kunt vertrouwen op een gepolijste betonvloer die glimt totdat het pand verlaten of vernietigd is. En dat is zonder berovingen, waxen, vervangen of storten.