Tijd voor een andere tuin

Soms als je in je tuin kijkt kun je het gevoel hebben dat het tijd wordt voor wat anders, een andere tuin, inrichting, andere vormen en andere kleuren. Maar hoe doe je dit precies? Het aanleggen van een andere tuin kan een hoop tijd en energie kosten. Zeker als je alles zelf moet regelen. Met tuinaanleg van een hovenier ben je een stuk sneller klaar met het ontwerpen en aanleggen van je nieuwe tuin.

De eerste stap
Denk allereerst goed na over het ontwerp van van je tuin. Voordat er begonnen wordt is het verstandig om eerst alles uit te laten tekenen, zodat je een goed beeld hebt wat er allemaal gaat veranderen, en hoe het eruit komt te zien. Dit kan ervoor zorgen dat jij nog extra wensen en behoefte toe kan voegen, en jouw voorkeuren aan kan geven.

Stap 2: De tuinaanleg
Nadat alle tekeningen door jou zijn goedgekeurd kan de tuinaanleg doorgaan. Deze zal voor jou uitgevoerd worden door hoveniers, wat betekend dat je zelf niets hoeft te doen. Misschien moet je van tevoren alleen zorgen dat alles uit je tuin is gehaald. Hier kun je ook afspraken over maken met de hovenier. Allereerst zorgen ze voor een egale grond met eventueel hoogteverschillen mocht je dit eerder hebben aangegeven. Verder gaan ze op zoek naar de juiste planten en tegels. Ze zorgen dat alles in huis is voordat ze beginnen met het aanleggen van je nieuwe tuin.

Stap 3: De afwerking
Nadat de grond is afgewerkt wordt begonnen met de afwerking. Alle borders en tegels worden geplaatst en gelegd, waarna het team aan de slag gaat met de afwerking van de tuinaanleg. Ze zullen de planten poten, de straat goed recht trillen en eventuele andere zaken nog netjes afmaken en afwerken. Zo helpen ze je tot in de details met het aanleggen van je tuin en hoef je er zelf helemaal niets aan te doen. Soms kan het al binnen één dag gebeurd zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =