Spam links in weblog artikels ?

Ik merk dat een deel bezoekers van seo gerelateerde blogs er blijkbaar problemen mee hebben als schrijvers van artikels ( commerciële ) links verwerken in hun teksten, meestal in verband met een bepaalde seo stelling.

Persoonlijk heb ik daar nog geen klachten over gehad, ik heb deze misnoegdheid wel opgemerkt in de reacties bij meerdere collega bloggers.

Mijn standpunt

Een weblog is een privaat initiatief, d.w.z. dat de beheerder alle rechten heeft en in principe géén verplichtingen.

Indien het artikel voldoende informatie waarde heeft, is er al helemaal niets op aan te merken. Daartegen protesteren is dan gewoon een uiting van afgunst.

..Het mag niet van Google..

  1. Dat is helemaal niet zeker
    2. Alleen gevolmachtigden van de firma Google kunnen daarover oordelen
    3. Een blogger / websitebeheerder hoeft zich niet aan de reglementen van een commerciële onderneming te houden, hij werkt namelijk niet voor dit bedrijf.

Persoonlijk vindt ik het ook jammer als een weblog een volledig artikel wijdt aan zoekmachine optimalisatie van één website zonder een meerwaarde voor de lezers aan te bieden. Maar het is en blijft het volste recht van de beheerder.

Probeer dus alles in de juiste context te plaatsen. Er worden op seo blogs honderden nuttige tips en eraringen aangeboden zonder dat het de lezer één cent kost. Dat een seo blog dan af en toe wordt gebruikt om aan private linkbuilding te doen is evident. Een blogger moet ook van iets leven.

Als je nu nog niet overtuigd bent van deze stelling dan moet je dit best-yoghurt artikel maar eens lezen. De enige reactie die ( met een knipoog ) protesteerde tegen dit niet-relevant-promoartikel-voor-yoghurt werd prompt gewist ( die van mij dus

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 8 =