Social media hebben geen seo toekomst meer..

Er zijn zo van die dagen dat je denk dat het gemiddeld intellectueel niveau van een seo-geek héél laag moet zijn. Blijkbaar begrijpen sommige seo-bloggers nog niet dat de “baas” meeleest.

Zo had David Naylor een backlink tip om via een omwegje backlinks met linkjuice op je Twitter profiel te plaatsen. Helaas voor hem en allen die daar gebruik van maakten, las de heer Matt Cutts ook dit artikel marketing. Waarop de goede man prompt een email verzond naar deTwitterboys om de nofollow policy weer 100 % waterdicht te maken.

Link building tips geven, op een Engelstalige seo site die niet helemaal conform de Google filosofie zijn, is nefast. Wil je de tips bruikbaar houden dan publiceer je deze best niet meer.

Social media als seo source lijken steeds meer onder druk te komen. Van het moment dat deze sites een belangrijke pagerank verwerven, worden ze vriendelijk verzocht om de pagerankflow te vernietigen. Soms niet onterecht, vanwege de spam opportuniteiten op veel van deze social media sites, maar soms is dit ook volledig in strijd met de filisofie van link populariteit op het net.

Ik verwacht ooit nog een Google handleiding met pagerankflow restricties voor webmasters, waarin in detail beschreven wordt waar en onder welke omstandigheden dofollow links zijn toegestaan. Met penalties voor het niet naleven daarvan. Voor SEO doeleinden kan je jezelf beter richten op minder populaire social media. Global sites op het internet met PR 7 of meer trekken teveel aandacht .. Na Wikipedia, Del.icio.us is nu ook Twitter volledig ontdaan van linkjuice capaciteiten.

En tot op heden heeft nog geen enkele social media site de aanbevelingen van de grote baas naast zich neergelegd.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

33 − 29 =