Smarthop

truffelNederland kent steeds meer smartshops, maar wist je dat het merendeel eerder een nachtmerrie voor de portemonnee  is? Met twee tikken op Google kan je de dichtstbijzijnde vinden.  Uit recent onderzoek blijkt dat de populaire smartshops tot wel 40% duurder zijn dan de onbekende.

Maar wat is een smartshop? De naam verraad het eigenlijk al, het is niets meer dan een winkel die smartproducten verkoopt. We weten allemaal dat er in Nederland een drugsbeleid is over wat en wel niet toegestaan is. Maar waar dienen deze regels voor, als twee van de meest schadelijke drug gewoon legaal in de winkels te koop zijn?

Nicotine en alcohol wordt al eeuwen door de overheid misbruikt om de burgers van hen zakken te beroven. Het werkt zeer verslavend, er kan flink aan verdient worden en zal je gezondheid op langer termijn schaden.

Een wetenschappelijk onderzoek van het Magazine “The Lancet” stelde een lijst van de 20 meest gevaarlijkste drugs op. Hieruit blijkt dat naast de nicotine en alcohol ook de reguliere medicijnen die artsen voorschrijven ernstige schade teweeg kunnen brengen. Dat is best raar toch? Je zou verwachten dat we in zo’n een welvaart land wel beter moeten weten..

Wat verkoopt een smartshop?

De basisproducten bestaan voornamelijk uit stimulerende producten die vaak in de natuur te vinden zijn, denk bijvoorbeeld aan kruiden, zaden en zelfs paddenstoelen die letterlijk door onzen moeder natuur op de wereld zijn gezet. Dat wilt echter niet zeggen dat het gebruik zonder risico’s is. Het is altijd aangeraden dat wanneer je een product consumeert je dit samen met een ander doet. Een aantal voorbeelden wat je in het assortiment kunt vinden:

  • Truffels & growkits
  • Kanna kruid
  • Kratom kruid
  • Salvia Kruid
  • Happy caps
  • Lachgas
  • Drugtesten

Dat het drugsbeleid men niet zal laten stoppen om te gebruiken is een feit, sterker nog. Doordat de overheid alles verbied gaan er underground laboratoriums die het hef in eigen handen nemen. Dit kan een groot gevaar vormen, doordat het niet officieel erkent is weet je wat er letterlijk in bijvoorbeeld je xtc pilletje kan zitten.

De ingrediënten die er niet thuis horen zijn het allergrootste gevaar en kan zelfs tot de dood leiden. Daarom is het altijd verantwoord om je pillen goed te laten testen bij bijvoorbeeld een reguliere drugs test centrum. Je zou ook een drugstest kunnen bestellen en dan heb je meteen een goed beeld over hoeveel procent van de werkzame stof in een pil zit. Wanneer dit een laag percentage is, dan kan je er van uit gaan dat het niet het gene is dat je dacht in handen te hebben.

Neem eens een kijkje op:

www.smarthopje.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 3 =