SFP Module – De verbinding tussen switch en glasvezelkabel

Glasvezel, het is een prachtige techniek om stabiele en zeer snelle dataverbindingen te realiseren. In combinatie met een grote bandbreedte kunnen enorme internetsnelheden bereikt worden. In tegenstelling tot oudere kopertechnieken een enorme vooruitgang. En tegenwoordig begint iedereen in Nederland over te schakelen op glasvezel. Achter deze techniek zitten complexe systemen waar u vaak mee te maken krijgt. Zo bent u vast al bekend met het belang van de SFP module tussen de netwerkswitch en de glasvezelkabel.

Ook hierin kan veel onderscheid gemaakt worden. Afhankelijk van het type verbinding, het soort netwerkswitch en de toepassing van het netwerk, kan de keuze wat SFP module betreft variëren. Denk hierin aan single- of multimode modules welke uw dataverbinding moeten faciliteren.

SFP Module in single- en multimode

Laten we voorop stellen dat de SFP modules voor verschillende snelheden, afstanden en aansluitingen verkrijgbaar zijn. Hierdoor wordt de keuze bepaald door meerdere factoren. Ook moet bijvoorbeeld een ethernet switch over een SFP port beschikken om hier gebruik van te maken.

De eerste keus ligt bij het type glasvezelverbinding dat aangesloten wordt. De tweede stap omvat de datasnelheid welke gefaciliteerd moet worden. Op langer termijn kan het wat snelheid betreft, verstandig zijn om een SFP module te kiezen welke ook hogere snelheden kwijt kan.

Daarbij is er de keus tussen single- en multimode modules. Dit betekend dat wanneer de verbinding een lange afstand dient af te leggen, het verstandig is om te kiezen voor een singlemode verbinding. In dit geval wordt er maar 1 lichtstraal door de kabel gestuurd. Echter kan de multimode aansluiting een hogere bandbreedte faciliteren, wat van invloed is op de snelheid van de verbinding.

SFP en SFP+ techniek

Naast de keuze tussen single- en multimode systemen, kan er ook gekozen worden voor SFP+. Met de SFP+ Module kunt u tot wel 10GB data overdragen, hierom is de standaard SFP vaak goedkoper. Wilt u advies ontvangen voor uw toepassing? Neem dan gerust even contact op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 − 37 =