Rioolrenovatie door de CIPP methode

Rioolrenovatie

Door de CIPP methode worden leidingen of buizen die beschadigd zijn of verstopt zitten hersteld zodat ze weer in een goede conditie zijn en je er geen omkijken meer naar hebt voor de komende 50 jaar.
Rioolrenovatie is belangrijk. Als er scheuren of gaten zich bevinden binnen je leidingen of buizen kan dat zorgen voor lekkages en daarnaast kan het zorgen voor extra last voor de rioolzuiveringsinstallaties die ervoor zorgen dat alles gezuiverd wordt. Dit is vooral in natte periodes erg vervelend. Door rioolrenovatie met de CIPP methode worden de leidingen weer in goede staat gebracht. Als er geen renovatie plaatsvindt zullen bomen en planten in droge periodes hun wortels laten groeien. Deze wortels dringen door door de scheuren en gaten die nog aanwezig zijn in de leidingen of buizen. Dit zorgt voor lekkages en zorgt ervoor dat de doorstroming binnenin de buis niet optimaal meer is en soms zelfs zorgt voor een verstopping. Dankzij de CIPP oplossing wordt dit snel verholpen en houdt de leidingen obstakelvrij voor de komende 50 jaar.

Met de CIPP methode wordt er een naadloze, gladde kous aan de binnenkant van een leiding of buis aangebracht. Doordat dit zo’n eenvoudige klus is die ter plekke gedaan kan worden hoeft ook niet heel het terrein opengebroken te worden. Hierdoor heb je veel minder overlast voor de omliggende bewoners en het hele karwei duurt helemaal niet lang.

Als de kous is aangebracht wordt de kous die door hars ingesmeerd is uitgehard door het te laten stomen onder de grond. Deze CIPP rioolrenovatie methode bespaart veel tijd en daarmee ook geld. Bij algemene werkzaamheden voor het riool wordt namelijk vaak het hele terrein opengebroken en zorgt het vaak voor verkeersopstoppingen. Dit is niet meer nodig.

Wil je meer informatie over deze manier van het renoveren van een riool? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. We staan je graag te woord en informeren over de verschillende mogelijkheden in jouw situatie en hoe we dat het beste kunnen aanpakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

51 + = 57