Rijbewijs voor aanhanger halen? Alles wat je moet weten!

Veel mensen die een rijbewijs hebben gehaald willen de weg op. Door bijvoorbeeld een baan te zoeken bij een transportbedrijf of bij een infra bedrijf. Veel van deze mensen hebben eerst nog een BE rijbewijs nodig. Ook wel bekend als een rijbewijs voor een aanhanger. Omdat het rijden met een grote aanhanger heel anders is dan rijden in een auto of een busje. Ben jij op zoek naar een rijschool waar je alles leert wat je moet weten voor het behalen van jouw BE rijbewijs? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Heb je wel een rijbewijs BE nodig?

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen die nodig zijn om met een aanhanger te mogen rijden. Zo mag je met rijbewijs B al een kleine aanhanger of caravan besturen. Hiervoor heb je dus al genoeg aan enkel een autorijbewijs. De aanhanger moet dan onder de 750 kilo zijn of de combinatie van auto en aanhanger moet onder de 3500 kilo zijn. Wanneer jouw aanhanger voldoet aan deze eisen is het niet nodig om een nieuw rijbewijs te halen. Wanneer de aanhanger of de combinatie zwaarder is dan de hiervoor genoemde getallen is het wel nodig om een rijbewijs voor een aanhanger te halen. Omdat deze regels nog wel eens kunnen veranderen in kleine hoeveelheden raden wij aan om regelmatig de website van de rijksoverheid in de gaten te houden.

Het behalen van het nieuwe rijbewijs

Voor het behalen van het rijbewijs is het natuurlijk nodig om lessen te volgen. Dat kan met een dagcursus, maar kan ook met een cursus van meerdere weken. Het behalen van een theorie examen is niet nodig omdat je al in bezit bent van een theorie examen van het B rijbewijs. Wel is het nodig om een praktijkexamen af te leggen bij het CBR. De snelheid waarop je het rijbewijs kunt hebben ligt dus volledig aan hoe lang je er zelf over wilt doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 3