Rijbewijs aanhanger – is altijd handig om te hebben!

Heb jij er ook altijd al van gedroomd op vakantie te gaan met je caravan? De caravan achter de auto koppelen en lekker rondreizen om naar de mooiste plekken te kunnen gaan. Of neem jij toch liever de boot mee op vakantie? Dat klinkt toch heerlijk! Maar dat kan natuurlijk niet zo maar. Hiervoor moet je eerst goed oefenen en hier heb je wel een apart rijbewijs voor nodig. Hiervoor kan je een rijbewijs aanhanger halen. Of het nu is om de caravan mee te kunnen nemen, of dat het nu voor je werk is. Bij ons is het mogelijk om hiervoor een passend rijbewijs te kunnen halen! Maar wanneer heb je nu precies welk rijbewijs nodig om een aanhanger mee te nemen?

Rijbewijs aanhanger soorten

Allereerst is het belangrijk om te bekijken wat er is toegestaan met rijbewijs B. Dit is het ’’officiële’’ autorijbewijs. De volgende regels gelden voor dit rijbewijs met betrekking tot een aanhanger: achter elke auto mag een aanhanger die lichter is dan 750 kg, de toegestane maximum massa van de aanhanger mag nooit meer zijn dan de ledige massa van de auto en de combinatie van de auto en de aanhanger mag niet meer wegen dan 3500 kg. Maar wil je toch meer kunnen trekken of vervoeren? Dan is rijbewijs aanhanger BE wat voor jou. Hiermee mag je een aanhanger trekken die meer dan 750 kg weegt en mag de combinatie van de auto en aanhanger samen tussen de 3500 kg en 7000 kg wegen.

Rijopleidingen

Naast het rijbewijs aanhanger, zijn er nog vele rijopleidingen die bij ons gevolgd kunnen worden. Wij bieden rijopleidingen aan voor auto’s, vrachtwagens, bromfietsen, motoren, taxi’s en Code95. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over ons en onze opleidingen. Je kan altijd telefonisch contact met ons opnemen, we staan je graag te woord.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 − 42 =