Prefab glasvezelkabel | Plug & play voor iedereen

Internet is iets wat niet heel veel mensen snappen. Hoe Google werkt en alles eromheen weten de meeste mensen wel. Maar hoe je een goede stabiele internetverbinding kunt aansluiten is voor veel mensen erg lastig. En dat is begrijpelijk, omdat er veel componenten aanwezig zijn die aangesloten moeten worden. Denk aan verschillende connectoren die je moet verbinden met de juiste kabels. Een hoop gedoe waar de meeste mensen gewoon even een expert voor bellen. Maar met een prefab glasvezelkabel is dit hele probleem opgelost. Met alle vooraf geïnstalleerde componenten kan iedereen de kabel simpel inpluggen en genieten van internet. Dat scheelt weer een hoop moeite en tijd.

Waarom is glasvezel ineens zo belangrijk?

Veel mensen vinden alle ontwikkelingen op het gebied van glasvezel in 5G een beetje overdreven. “het werkt nu toch ook al prima.” Hoor je vaak. En dat klopt ook wel. Maar deze ontwikkelingen zijn ook grotendeels bedoelt om voorbereid te zijn op de komende 10 tot 20 jaar. Doordat we steeds meer data streamen en doordat de data per seconde toeneemt is er steeds meer nodig. Denk aan video’s. Waar we vroeger genoegen namen met een filmpje van 720p willen we tegenwoordig zo veel mogelijk 4k 60fps zien. En de komende jaren gaat dat richting de 8k 120fps. Weer een verdubbeling dus. En dat moet allemaal door dezelfde kabeltjes heen komen, wat uiteindelijk ene maximum gaat bereiken. Het is daarom dus belangrijk om te blijven ontwikkelen op het gebied van internet. En met behulp van een prefab glasvezelkabel blijft het voor iedereen nog begrijpbaar.

Wat als je nog geen glasvezel hebt?

Het enige wat je in het geval kan doen dat je nog geen glasvezel in de straat hebt is wachten. Wachten tot een provider zoals KPN of Ziggo een netwerk laat aanleggen. Meer kan je daar op het moment niet aan doen. Zelf kopen is namelijk niet te doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + = 9