Pistachenoten kopen

Pistachenoten kopen: gezond en lekker!

De pistachenoot: wie kent hem niet? Velen van ons zullen deze noot kennen van de heerlijke, zomerse ijsjes. Vroeger vond ik ze er door de groene kleur een beetje gek uitzien en moest ik er persoonlijk niets van weten. Tot je wat ouder wordt, en je op een punt aankomt dat er een keer geen andere optie is. Dan eet je toch een pistache ijsje of een pistachenoot en dan blijkt het ineens verrukkelijk te zijn. Waarschijnlijk wil je daarna meer pistachenoten kopen. In dit artikel leggen we je uit waar de pistachenoot vandaan komt en waar je op moet letten bij pistachenoten kopen.

Waar komen pistachenoten vandaan?

De pistachenoot komt van een loofboom en is oorspronkelijk een steenvrucht. Een steenvrucht is een vrucht, noot of stuk fruit met een harde noot in de kern. De pistachenoot is deze harde kern, die tegelijkertijd nog erg lekker is ook. De loofbomen waar deze vrucht aan groeit, is te vinden in verschillende landen. Denk hierbij aan Afghanistan, Pakistan, India, Iran, Turkije, Griekenland, Italiƫ en de VS. Pistachenoten kopen is vaak niet heel goed voor je portemonnee. Omdat de noot echter ook heel dichtbij groeit, kan de prijs nog best meevallen. Vaak worden de kosten namelijk opgedreven door de afstand die de noot moet afleggen voor het de consument bereikt. Wanneer de noot uit Turkije, Griekenland of Italiƫ komt, valt deze afstand gelukkig reuze mee.

Waar je op moet letten bij pistachenoten kopen

Dit slaat meteen een mooie brug naar waar je op moet letten bij pistachenoten kopen. Het land van herkomst is namelijk erg belangrijk. Niet alleen vanuit een financieel oogpunt, maar ook vanwege het milieu. Onbewust zullen de noten waarschijnlijk een stuk lekkerder smaken als je weet dat ze maar een hele kleine ecologische voetafdruk hebben. Dit is dus het voornaamste waar je op moet letten bij pistachenoten kopen. Waar je op moet letten bij het eten, is dat je ervan geniet!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =