Persoonlijke beschermingsmiddelen in alle soorten en maten

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten, het ligt er namelijk aan welke beroepsgroepen welke persoonlijke beschermingsmiddelen nodig zijn om optimaal bescherming mogelijk te maken. Zo worden de risico’s op letsel of gehoor beschadiging bijvoorbeeld lager dan zonder deze persoonlijke beschermingsmiddelen.

Verschillende soorten zoals een veiligheidsbril op sterkte
Er zijn heel veel verschillende soorten beschermingsmiddelen te noemen zoals een veiligheidsbril op sterkte. Hiermee kan iemand die normaal een bril op sterkte heeft nu een veiligheidsbril hebben die ook de juiste sterkte heeft. Zo hoeft deze persoon niet twee brillen over elkaar te dragen en daarnaast biedt dit daarom een veel betere bescherming. Naast deze veiligheidsbril zijn er nog tal van beschermingsmiddelen te noemen die vaak een deel van het gezicht maar beschermen.

Nog meer voorbeelden
Naast bovenstaand voorbeeld zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Denk bijvoorbeeld aan hoofdbescherming zoals een helm bij een brandweerman of een werknemer in de bouw. In deze beroep groepen is het erg belangrijk om het hoofd goed te beschermen, omdat er nog wel eens iets op het hoofd kan vallen wat letsel kan veroorzaken en dat mag natuurlijk niet gebeuren op de werkvloer! In de vleesindustrie zien we bijvoorbeeld speciale handschoenen die de handen beter beschermen, omdat deze werknemers veel vlees moeten snijden en hierdoor snijwonden kunnen oplopen zonder de optimale bescherming. Daarnaast worden in de bouw vaak een bepaald soort schoen gedragen met stalen neuzen zodat de voeten ook goed beschermd worden. Een lasser moet weer een hoofdbescherming hebben om zo zijn gezicht te beschermen tegen de vonken die vrij kunnen komen tijdens het lassen. Ook bij een lasser is er dus soms een veiligheidsbril op sterkte nodig. Erg belangrijk ook om deze om de zoveel tijd opnieuw te checken of er nog de juiste sterkte in zit en de juiste bescherming in zit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 37 = 41