Patchkabels installeren in een internet netwerk

Het installeren van een goed en stabiel internet is niet makkelijk. Vaak worden hier ook monteurs voor gestuurd. En wanneer alles dan goed loopt is iedereen blij. Tot dat er iets niet goed meer werkt. Maar welke van de 40 kabels moet je dan hebben? Om dit allemaal goed te kunnen ordenen is het aan te raden om gebruik te maken van patchkabels. Zo zorg je voor meer duidelijkheid en een versimpeling van het netwerk. Wat ook erg makkelijk is voor de monteur!

Hoe kun je een patchkabel installeren?

Het installeren van een patchkabel is heel eenvoudig. Je kunt de kabel aan het betreffende apparaat “patchen”. Wanneer alle apparaten in de omgeving zijn aangesloten leiden alle kabels naar een hub die speciaal is ingericht voor het gebruik van deze kabels. Vervolgens is het een kwestie van de hub aansluiten op het modem. En dan is alles klaar voor gebruik. Het totale netwerk is een stuk overzichtelijker gemaakt en u kunt zelf volop genieten van de internetverbinding. Voor de aanschaf van de kabels heb je 2 keuzes. Hoge kwaliteit kabels uit Europa die beschermd zijn tegen afbreken. Of goedkopere kabels uit Azië, die niet beschermd zijn. Je kunt zelf kiezen wat voor u de beste optie is. Wij zullen natuurlijk altijd aanraden om voor kwaliteit te kiezen boven een lage prijs. Je hebt natuurlijk geen zin om telkens een monteur te moeten bellen omdat de kabel niet meer goed is en vervangen moet worden.

De introductie van glasvezel

Nu kun je denken, waarop zou ik al die kabels gaan veranderen. Alles werkt nu toch al? Maar met de introductie van glasvezel in steeds meer regio’s is dit het perfecte moment om uw netwerk overzichtelijk te kunnen maken. Op de lange termijn zul je veel voordelen ervaren. Zeker als het aankomt op de tijd die het kost om een probleem te kunnen vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

99 − = 91