Otoplastieken, wat zijn het?

Het is belangrijk om in bepaalde beroepen goed beschermd te zijn tegen ongelukken of gevaarlijke situaties zodat de werknemers geen schade overhouden aan in een bepaalde beroepsgroep werkzaam zijn. Dit noemen we persoonlijke beschermingsmiddelen. Persoonlijke beschermingsmiddelen worden ook wel afgekort als pbm’s. Dit kan bijvoorbeeld een werk jas zijn of bepaalde handschoenen, maar ook bijvoorbeeld otoplastieken.

Otoplastieken, wat zijn het?
Maar wat zijn otoplastieken dan? Dit is eigenlijk een benaming voor oordoppen op maat. Deze oordoppen bieden dan ook bescherming op maat. Het kan namelijk zo zijn dat het per beroep soort of reden uitmaakt welke soort otoplastieken je nodig hebt. Allereerst kan je oordoppen op maat aanschaffen voor de muziek industrie. Hier kan je een filter op zetten om bijvoorbeeld oordoppen aan te kunnen sluiten op een mobiele telefoon. Daarnaast kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld als muzikant werkt en goed moet kunnen horen wanneer je moet beginnen met spelen, maar toch beschermd bent voor de harde muziek om je heen.

Nog meer opties voor deze oordoppen op maat
Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je oordoppen nodig hebt om ’s nachts lekker te slapen, omdat je bijvoorbeeld echt een lichte slaper bent en veel last hebt van de omgevingsgeluiden. Hier zijn ook speciale oordoppen voor. Een andere reden waarvoor je deze oordoppen nodig kan hebben is voor het vliegen. Stel jij hebt veel last van het vliegen en krijgt dan vaak snel last van je oren dan zijn oordoppen op maat voor het vliegen een goede optie. Ook hier kan je deze helemaal zo op maat maken dat ze voor jou het fijnst zijn om te gebruiken tijdens het vliegen. Een andere reden waarom je otoplastieken nodig zou kunnen hebben is wanneer je een motor rijden bent, dan heb je natuurlijk ook veel last van het geluid van de ronkende motor als je aan het rijden bent en is het ook belangrijk dat je oren goed beschermd worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 82 = 86