Ontwerp begraafplaats – voor de ultieme herdenking

Ontwerp begraafplaats | Ook begraafplaatsen kunnen vol raken. De gemeente is op de hoogte van deze onvoorspelbare factor, dat lastig bij te houden is. De gemeente is verantwoordelijk voor het bieden van ruimte met betrekking tot begraven. Wij adviseren hierbij over de vraag naar ruimte. Deze vraag is vaak onvoorspelbaar en lastig te berekenen. Wij voorspellen deze vraag op basis van demografische- en maatschappelijke ontwikkelingen. Naast het voorspellen, gaan wij ook dieper in op het begraafproces. Wij bespreken de voorbereidingen aan de hand van bestekplannen. Ook bespreken we de technische uitwerkingen en het ontwerp van deze gedenkplaatsen.

Bestek, exploitatie en ontwerp begraafplaats

Ontwerp begraafplaats | Bij het ontwerpen van begraafplaatsen houden wij goed rekening met de vraag naar ruimte. Het is van belang dat we hierbij de demografische- en maatschappelijke ontwikkelingen goed in de gaten houden. De sterftegevallen worden continue geanalyseerd om zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Wij geven bij het ontwerpen van de begraafplaats een betekenis. Dit staat bij ons centraal. We ontwerpen natuurlijk wel een plek waarbij mensen herdacht worden door de nabestaanden. Voor hen proberen we de begraafplaats met zo veel mogelijk inhoud te ontwerpen. Hierbij geven we vorm aan het begrafenisritueel. Denk hierbij aan de aankomst bij de aula, het vertrek en de aankomst bij de rustplaats en de ter aarde bestelling.

Kennis

Wij beschikken over de kennis van het aanleggen en inrichten van begraafplaatsen. Hierbij dienen wij rekening te houden met ontwatering, bodemgesteldheid en de wetgeving. Daarnaast adviseren wij over de ophoogmethodes, bodemopbouw, ontwatering en het groen. Ondertussen hebben wij veel ervaring hierin opgedaan. Ons werk is terug te vinden bij onder andere: de algemene begraafplaats Houten, begraafplaats Molenlande Monster en de begraafplaats Zomerdijk Meppel. Mocht u verder nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij lichten graag ons werk verder aan u toe.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 1