Online geld verdienen is niet zo makkelijk

Velen voelen zich geroepen om hun internetkennis om te zetten in lucratieve bezigheden. De verkoopcijfers van topdomeinen wekt de indruk dat er veel opportuniteiten voor groot geldgewin zijn. In de praktijk zijn er wel succesverhalen maar deze zijn niet meer dan het miniscule topje van de ijsberg.

Online geld verdienen hoe?

Er zijn diverse mogelijkheden om met een eigen website of project geld te verdienen:

Reclameinkomsten op je site

– Ontwikkel een eigen project en bouw dit uit tot een succesvolle website. Zet er reclame op en verdien je investeringen in veelvoud terug.

Reclamemogelijkheden zat met bijvoorbeeld Google Adwords of affiliates. De realiteit : Dagelijks komen en verdwijnen er duizenden nieuwe projecten. De lage opbrengst doet 90% na enig tijd verdwijnen. In de meeste gevallen zijn de reclame-inkomsten uit Google adwords of affiliaties net voldoende om je kosten betalen. De enige mogelijkheid om enigszins een deftig inkomen te creëren is door honderden succesvolle sites online te zetten. Wat automatisch impliceert dat je jaren geld en tijd moet investeren. Dus verre van snel en eenvoudig. De praktijkvoorbeelden van +100k inkomsten hebben meestal een netwerk van méér dan duizend websites draaien.

Ontwikkel een uniek concept

Ontwikkel en investeer in een uniek concept en verkoop het voor miljarden aan een grote online speler. Voorbeelden: Youtube.com en Ebay.com

De realiteit : In de beginjaren van het internet was het relatief eenvoudig om een uniek concept te vinden. Momenteel is dit onhaalbaar. Om een internationaal succesvol concept uit te bouwen, moet je aanzienlijk veel geld investeren. Bovendien is het dan nog niet zeker dat er ooit fortuinen voor geboden zullen worden. Er zijn maar een handvol kapitaalkrachtige investeerders, genre Google of Yahoo, in de business.

Websites voor derden

– Maak websites of internettoepassingen voor derden. Met dit soort werk is nog wat geld te verdienen.

De realiteit : het éénmalig opleveren van websites is, mede door de moordende concurrentie , te zwak om te voorzien in een redelijk én continu inkomen. Daarom hebben veel webontwikkelaars nevenactiviteiten zoals jaarlijkse beheers- of onderhoudscontracten, domeinnaam registrars en webhostingaanbiedingen om rendabel te blijven. Het verwerven van een groot klantenbestand is ook hier noodzakelijk om rendabel te blijven.

Investeren in domeinnamen

– Beleg in domeinnamen. Aantrekkelijke domeinnamen worden soms voor aanzienlijke bedragen verhandeld. Doordat domeinnamen bijna nooit worden verkocht onder de aankoopprijs heb je een belegging met kapitaalsgarantie.

De realiteit : exacte cijfers voor het aantal “geparkeerde” domeinen ( domeinnaam die wel geregistreerd is maar niet online of gewoon geforward is ) zijn er niet, maar schattingen spreken van 10-20% van het aantal geregistreerde domeinnamen. Er is dus belegd in tienduizenden domeinnamen waarvan vermoedelijk een handvol ooit zo gewild gaat worden dat er een torenhoge bedragen voor betaald gaat worden. De kans dat je rijk wordt van één transactie is dus bitter klein. Ook hier geldt weer de regel van de groothandel. Enkel als je jaarlijks honderden domeinen kan verkopen met een realistische winstmarge is er een inkomen mee te verdienen.

Online shop starten

– Combineer de klassieke handel met een online activiteit en start een webwinkel.

De realiteit : velen zijn geroepen maar weinigen uitverkoren. Het aantal mislukte webwinkel projecten is groter dan het aantal geslaagde. Een webwinkel vereist bovendien kennis van ( online ) marketingtechnieken en brengt veel administratieve rompslomp mee. Het is nochthans één van de weinige handelsactiveiten met een explosieve groei, zelfs in het huidige economische klimaat.

Adult business

– Ga in de Adult business. Een onderdeel dat bekend staat voor zijn goede rendabiliteit.

De realiteit : vele Adult business ondernemers lijken tevreden over hun return. Ook hier is het de regel van te investeren in meerdere projecten. Enige affiniteit met of inzicht in de business is toch noodzakelijk. Niet voor iedereen weggelegd dus.

Geld verdienen met online thuiswerk

– Online geld verdienen : google even en je vindt tientallen voorstellen om met ( eenvoudig ) thuiswerk je geld te verdienen.

De realiteit : als het al geen piramidesceam is, zullen de meeste van deze aanbiedingen je op lange termijn teleurstellen. De aanbiedingen zijn meestal mooier dan dat ze in werkelijkheid zijn en leveren in veel gevallen heel weinig geld op in verhouding tot de eigen geinvesteerde gelden en tijd. Waarom zou iemand überhaupt een activiteit met substantiële inkomsten wegschenken aan een wildvreemde ? ..Niet dus, tenzij het oplichting betreft.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 − = 53