Nieuwe goede voornemens | Conditie verbeteren

Het is weer een nieuw jaar en het is tijd dat we onze goede voornemens gaan naleven. Voor veel mensen zal dit stoppen met roken zijn, maar voor veel mensen gelukkig ook de conditie verbeteren. Conditie is een vrij breed begrip maar we bedoelen voornamelijk de huidige staat van het lichaam. Een goede conditie zorgt er voor dat je meer kunt doen achter elkaar. Een goede conditie is een efficiƫnt gebruik van energie tijdens beweging. Wanneer je goed getraind bent zul je merken dat je met gemak een aantal kilometer kan lopen. Daarnaast zal een goede conditie veel meer voordelen bieden voor jouw lichaam in 2021!

Extra voordelen van een goede conditie

Het verbeteren van de conditie is naast het verbeteren van het uithoudingsvermogen ook een manier om jezelf weer een beetje terug te brengen in het normale ritme van een dag. Door de coronacrisis hebben veel mensen een dagelijks leven zonder echte regelmaat. Ze gaat later naar bed en ze worden later wakker omdat ze het huis toch niet uit hoeven voor hun werk. Je conditie verbeteren kan deze regelmaat terugbrengen. Stel dat je elke 2 dagen even langs komt in de sportschool om te sporten en je conditie te verbeteren. Of dat je om de 2 dagen even buiten gaat hardlopen. Zeer eenvoudig en effectief.

Het belang van een goede conditie

Je gaat je na verloop van tijd steeds fitter voelen. En dit kan een vorm van motivatie zijn. Motivatie wat in de tijd waarin we nu leven gemakkelijk te verliezen is. Wanneer je je goed voelt straal je dat ook uit in alles wat je doet. Je bent vrolijker en je hebt overal meer zin in. Daarbij verminder je de kans op hart en vaatziekten. Het is inmiddels wel bekend dat bewegen goed voor je is. Waarom zit iedereen elke dag dan nog steeds 8 uur achter een schermpje?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 9 =