Muziek en speech voor de uitvaart regelen

Een uitvaart regelen is vaak een stressvolle taak. Een uitvaart brengt veel verschillende emoties teweeg waardoor je soms even niet weet waar je het moet zoeken. Door onderstaande tips in acht te nemen kun je een uitvaart regelen net even iets minder stressvol maken voor jezelf.

Spreken op de uitvaart

Een uitvaart is met name bedoeld om mooie herinneringen op te halen. Een goede manier om dit te doen is het luisteren van muziek en houden van een uitvaartspeech. Een uitvaartspeech maken is onderdeel van een uitvaart regelen. Door je goed voor te bereiden is het vaak makkelijker om je niet te verliezen in emoties tijdens de speech.

Door tijdens de uitvaart regelen al te bedenken wat je wilt zeggen is dus verstandig. Ook is het verstandig om jouw speech te vergelijken met die van andere sprekers. Hierdoor worden dubbele anekdotes voorkomen en kun je verhalen op elkaar aan laten sluiten. Het zou natuurlijk erg jammer zijn wanneer de laatste spreker niets meer te zeggen heeft omdat alle anekdotes al zijn verteld.

Muziek voor de uitvaart regelen

Muziek is vaak een belangrijk onderdeel van een uitvaart. Met muziek kun je bepaalde emoties oproepen. Daarnaast zorgt muziek vaak voor beeldige herinneringen aan een specifiek moment. Muziek voor de uitvaart regelen is daarom een belangrijke taak.

Het kiezen voor de nummer die moeten worden afgespeeld gaat vaak in overleg binnen de familie. Iedereen heeft wel een bepaald nummer waaraan zij een mooie herinnering over hebben gehouden. Zorg ervoor dat de muziek met elkaar in balans is en bepaald van tevoren op welk moment je wel nummer wilt afspelen.

Het is ook belangrijk de praktische zaken rondom het afspelen van muziek in orde te maken. Tijdens de uitvaart regelen is het verstandig om alvast te informeren naar de mogelijkheden voor het gebruik van een geluidsinstallatie. Vraag hierbij ook of er cd’s nodig zijn of dat er vanaf een computer of USB-stick kan worden afgespeeld.

Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Door een aantal praktische zaken goed te regelen, voorkom je stress tijdens de uitvaart. Zo kan je aandacht schenken aan alle mooie herinneringen die voorbij komen.