Maak jij al gebruik van belijning op je parking?

Ben je in het bezit van een parkeerplaats, of ben je van plan om er eentje aan te leggen? Dan is het goed om na te denken over de inrichting hiervan. Hoe wil je dat de auto’s komen staan? En op welke manier kunnen de meeste auto’s voor het gebouw geparkeerd worden zijn dan vragen waar je op moet letten. Het gebruik van belijning op de parking kan ervoor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk gebruikt maakt van de ruimte.

Belijning voor de parking zorgt voor duidelijkheid

Zeker als de parkeerplaats wat groter is, is het verstandig om verschillende weghelften aan te geven. Zo zorg je ervoor dat auto’s aan beide kanten over de parkeerplaats kunnen rijden en rekening kunnen houden met de weg. Hierdoor wordt de kans op ongelukken verkleint. Daarnaast is het goed om te kijken naar de plaatsing van de auto’s, soms is het handig om schuine vakken te hebben waar een bestuurder makkelijk in en uit kan sturen. Maar je kunt ook kiezen voor rechte vakken. Verder kun je aparte vakken maken voor vrachtwagens of andere voertuigen die op de parkeerplaats komen te staan.

Zorg voor duidelijke oversteekplekken

Verder is het van belang om een duidelijke plek te hebben om mensen over te laten steken. Dit omdat lopende mensen een stuk kwetsbaarder zijn dan een auto. En je wilt natuurlijk voorkomen dat er iets gebeurt op je parkeerplaats. Door het aanbrengen van duidelijke belijning op de parking weten mensen waar ze extra voorzichtig moeten rijden.

Daarnaast kan het verkeer het beste geleid worden met pijlen. Deze kun je aanbrengen op de grond, maar deze kunnen ook op borden weergegeven worden. Ook kun je hiermee bepaalde plekken vrijhouden voor klanten en andere belangrijke mensen die het bedrijf bezoeken. Zo zorg je ervoor dat je jouw auto niet ver van de deur af hoeft te zetten, en snel naar binnen kunt lopen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 4