Logopedie in Doesburg

Logopedie in Doesburg: voor jong en oud

Met het definitief worden van de vestiging Doesburg van Logopedisch Centrum Renes in het voorjaar van 2017, is er gehoor gegeven aan de wens van de bezoekers. Men is niet meer afhankelijk van de vestiging in Dieren, maar kan voor logopedie nu dus al bijna een jaar terecht in Doesburg.

Logopedie in Doesburg voor kinderen

Goed leren spreken is voor een kind in ontwikkeling erg belangrijk. In onze vormende jaren leren we niet alleen wat we wel en niet mogen zeggen, maar ook hoe we iets moeten zeggen. De meeste kinderen hebben hier van nature geen problemen mee. Er zijn echter ook kinderen die hier wel moeite mee hebben. Zij zullen meer energie moeten steken in het correct en verstaanbaar leren spreken. Gelukkig is hiervoor de logopedie ontwikkeld en heeft Logopedisch Centrum Renes ook specialisten in Doesburg die kinderen kunnen helpen met het verstaanbaar leren spreken.

Logopedie in Doesburg voor (jong)volwassenen

Nu is logopedie voor volwassenen minder vanzelfsprekend, omdat spraakproblemen meestal in de kindertijd worden opgevangen, maar dat betekent niet dat spraakproblemen niet bij volwassenen voorkomen. Logopedie kan bijvoorbeeld nodig zijn na een beroerte of een ongeluk, en ook kan het zo zijn dat er in de kindertijd, om wat voor reden dan ook, niet echt iets is gedaan met de spraakproblemen. Om hier iets aan te doen, is er zeker plaats in het Logopedisch Centrum Renes in Doesburg.