Litteken behandeling – effectieve aanpak met lasertherapie

Tegenwoordig is lasertherapie een vaak gebruikte aanpak voor het behandelen van Littekens. Met deze vorm van huidbehandeling kunnen littekens verminderd en zelfs verwijderd worden. De litteken behandeling gebeurt op een veilige en effectieve manier met een zo goed mogelijk resultaat als gevolg. In dit artikel vertellen wij u meer over de mogelijkheden en werking van lasertherapie en alles dat bij de behandelingen komt te kijken.

Litteken behandeling

We hebben je al verteld dat de behandelingen uitgevoerd worden doormiddel van lasertherapie. Echter komt er wat meer kijken bij een litteken behandeling dan enkel het laseren. Er wordt geadviseerd om de behandeling te combineren met kenacort injecties. Deze zijn verkrijgbaar bij de dermatoloog. Dit wordt opgevolgd door een gefractioneerde laser litteken behandeling.

Het grote voordeel van een keloïd litteken laserbehandeling is dat, in tegenstelling tot een chirurgische benadering, niet in de huid gesneden wordt. Met gefractioneerde lasertherapie worden als het ware kleine gaatjes in de huid geprikt. Hierdoor wordt het huidweefsel gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor wordt een ‘’nieuwe’’ huid gemaakt en zal het litteken vervlakken en op den duur vervagen en verdwijnen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Over het algemeen zijn er ongeveer 4 tot 6 behandelingen nodig om goed resultaat te zien. Na deze behandelingen zult u zien dat de huid verbeterd qua kleur, structuur en grootte van het keloïd litteken. De litteken behandeling is extra effectief in combinatie met kenacort injecties. Dankzij samenwerking met 12 ziekenhuizen kan dit gemakkelijk gefaciliteerd worden, voorafgaand aan de litteken behandeling.

Waarom kenacort injecties?

De kenacort injecties zorgen ervoor dat de huid vooraf al vlakker wordt. Hierdoor is de huid beter te behandelen met de laser, waardoor de behandeling sneller resultaat zal tonen. Dit heeft er mede mee te maken dat dergelijke littekens enige tijd nodig hebben om tot hun uiteindelijke vorm te komen. Vraag gerust een gratis intake gesprek aan of bel even voor meer informatie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 15 = 24