Linkbuilding for Authority : na de pagerank update..

Google heeft net voor de maand mei een pagerank update gedaan, tijd dus voor ons werk eens te analyzeren..

High PR netwerk linkbuilding

In de maand februari heb ik 4 domeinen / subdomeinen in de strijd gegooid om een netwerk van sites uit te bouwen met een zekere pagerank.

  • zakenlinks punt be : eenvoudige linkdirectory, Linkbuilding effort: laag, Resultaat : PR 2
  • squidoo.com slash kmo : een lens pagina, Linkbuilding effort: bijna niets, Resultaat : PR 2
  • zakenlinks punt wordpress.com : een gratis wordpress blog, Linkbuilding effort: matig, Resultaat : PR 5
  • online business blog: deze blog + het domein, Linkbuilding effort: hoog, Resultaat : PR 4

Conclusies

Was dit binnen de verwachtingen ?

Voor deze blog is een PR 4 binnen mijn verwachtingen, PR 3 zou licht teleurstellend geweest zijn, een pagerank 5 is te realiseren tegen de volgende update.

De squidoo lens en de wordpress.com zakenlinksblog scoorden buitengewoon goed. Blijkbaar lekt squidoo.com zoveel linkjuice naar zijn subdomeinen dat met enkele backlinks er relatief makkelijk een PR 3 ( of meer ) kan van gemaakt worden. De zakenlinksblog heeft amper een goede 100 inlinks, wel zorgvuldig gekozen. Mede door het feit dat er geen pagerankdoorstroming is naar de andere domeinpagina’s heeft de index een mooie PR 5 gekregen.

Posities in de Zoekresultaten

Mede door het feit dat de zakenlinksblog geen PR doorstroming heeft, scoren de posts niet echt schitterend, ik moet het nog even onderzoeken maar een goede linkbuilding ( ook intern ) lijkt voorlopig beter dan een hoge PR om goed in de SERP’S te scoren.

Deze blog doet het veel beter,door een sterke linkbuilding op .nl domeinen doet de blog het ook in Google.nl goed, het blijft wel makkelijker op in Google.be te scoren.

Met de trefwoorden online photoshop, photoshop shapes,PS brushes, website icons, website bekend maken, seo tools staat deze blog op 1 of zéér hoog in zowel Google.nl als Google.be en brengen ze redelijk wat bezoekers. Er zijn nog ontelbare long tail resultaten met een heel goede positie ( o.a. Edwin ), voor blogposts is dit de ideale manier om bezoekers te trekken, scoren op competitieve trefwoorden vergt een meer doelgerichte inspanning. Momenteel hebben we op werkdagen gemiddeld 250 unieke bezoekers.

Linkbuilding in de toekomst

Ik hoop nog op nog wat linkbait voor deze blog, sporadisch doe ik zelf nog een inspanning, met de zomer en enkele webdesign projecten in aantocht wordt de intensiteit wat minder, toch probeer ik volgende maal een PR 5 te halen. Ik ga wel meer prioriteit geven aan mijn paginaposities in de SERP’s. Liever 1000 bezoekers op een PR 4 blog dan 100 op een PR 10. Linkmeester

linkpages.be

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 + = 59