Leidingen renoveren door relinen

Relinen is een veel voorkomende techniek als het om het renoveren van riool- en leidingstelsel gaat. Door het relinen worden de leidingen weer in topconditie gebracht en werken ze vaak nog beter dan eerst. Bij het relinen wordt er gebruik gemaakt van de CIPP-techniek. Doormiddel van deze techniek kunnen de leidingen makkelijk gerenoveerd worden, er wordt namelijk een pijp in oude leiding geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de oude buis niet uitgegraven hoeft te worden en de leidingsystemen maar kort buiten gebruik zijn.

Werkwijze van relinen
Voordat Insituform gaat relinen analyseren ze eerst de huidige situatie en voeren ze een onderzoek uit welke hars er kan worden ingezet en welke het beste resultaat geeft. Een ander woord voor relinen is strengrenovatie bij deze techniek wordt ervan binnenuit een kous aangebracht die versterkt is glasvezel of naadvilten. Deze kous wordt daarna geïmpregneerd met hars. Als de hars is aangebracht wordt de kous doormiddel van luchtdruk of waterdruk uitgehard. Bij een glasvezel versterkte kous wordt de kous doormiddel van uv-licht uitgehard.

Prettige techniek voor omwonenden
Relinen is een prettige techniek voor omwonenden omdat niet heel oude buis eruit wordt gehaald wat voor overlast kan zorgen. Bij het relinen wordt het overlast beperkt tot een minimaal wat een stuk prettiger is voor de omwonenden. Verder is er jarenlang onderzoek gedaan om de het renoveren van de leidingen zo snel en flexibel mogelijk te laten verlopen. Verder is de nieuwe techniek van leidingrenovatie ook goedkoper dan normaal. Kortom relinen kent veel voordelen in vergelijking met de traditionele rioolrenovatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over relinen kunt u naar de site van Insituform dit bedrijf is gespecialiseerd in rioolrenovatie. Met dit bedrijf kunt u ook contact opnemen als u een vraag heeft. Verder zijn op de site van insituform verschillende projecten te zien waar ze mee bezig zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 + = 64