Kabels splitten | UTP splitter

Wanneer je thuis bezig bent met je kabels van allerlei elektrische producten, zal je erachter komen dat voor je netwerk je de kabel moet gaan opsplitsen. Maar je kan niet van 1 kabel, 2 kabels maken. Althans niet zonder een UTP splitter. De splitter zorgt ervoor dat je deze op de kabel kan plaatsen en vervolgens een extra kabel aan het uiteinde kan bevestigen waardoor je nu 2 aansluitingen hebt. De splitters zijn er verschillende vormen en maten en zelfs kleuren dus wij kunnen gerust zeggen dat er voor iedereen wel wat tussen moet zitten.

Wat doet een splitter precies?

Er ontstaan vaak vergissingen over de UTP splitter. De meeste mensen denken dat wanneer ze een splitter hebben dat ze de netwerkkabel van de modem kunnen splitsen naar 2 en dus 2 computers kunnen voorzien van internet. Dit is niet helemaal juist omdat je nog steeds een router nodig hebt. De UTP splitter verdeeld alleen de signalen die het binnenkrijgt dus wanneer de signalen van 1 router binnenkomen zal de splitter deze signalen verdelen over 2 computers wat uiteindelijk leidt tot geen signaal. Het hebben van een extra router is in dit geval wel nodig.

Hulp nodig?

We begrijpen dat het vrij lastig is een goede keus te maken. Ons team kan je overal bij helpen. We hebben echte specialisten hier rond lopen die je precies kunnen vertellen wat een onderdeeltje doet en hoe je dit het beste kan installeren. Dus twijfel je of je wel de goede aankoop gaat doen? Bel ons dan eerst dan kunnen wij je persoonlijk advies geven voor jou situatie en wellicht heb je het verkeerde onderdeel te pakken. Dan wijzen we je daarop en zorgen we ervoor dat je het juiste onderdeel wel bij je thuis krijgt. Kijk op onze site voor meer informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

46 + = 55