Kade inspectie

Is uw haven toe aan een kade inspectie?

Nederland is bij uitstek een land die zeer gebaat is bij transport over het water. Met Rotterdam als één van de grootste en gerenommeerde havens ter wereld is Nederland een belangrijke spil voor het transport van en naar Europa. Dit maakt het ontzettende belangrijk dat de Nederlandse kades in topkwaliteit blijven. Om deze reden is het doen van een kade inspectie noodzakelijk. Door het uitvoeren van een kade inspectie kan er een hoop ellende worden voorkomen.

Waarom je periodiek een kade inspectie zou moeten doen

De kade waar een boot of schip aanmeert, is als de landingsbaan van een vliegtuig. Zonder een landingsbaan kan een vliegtuig niet landen en dus geen passagiers of goederen naar de plaats van bestemming brengen. Met kades is dit precies hetzelfde geval. Het verschil tussen een landingsbaan en een kade, is dat de kade voor een groot deel niet zichtbaar is. Je hebt dus weinig tot geen zicht op de kwaliteit van de kade. Hierdoor kan het zomaar zijn dat de kade ongemerkt in zeer slechte conditie is. In het uiterste geval kunnen boten niet meer aanmeren. De import en export loopt hierdoor vertraging op, wat veel kosten met zich meebrengt. Een kade inspectie bespaart je van deze ellende.

Wat gebeurt er dan precies?

Bij een kade inspectie duiken onze duikers vlak voor uw kade onder water. Zij maken foto’s om vervolgens verslag te leggen van wat zij gezien hebben. Ook doen zij diktemetingen en andere controlewerkzaamheden om te waarborgen dat uw kade nog altijd veilig genoeg is om aan te meren. Op basis van de vondsten van de duikers, stellen zij een actieplan op. Hierin staat welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden om te zorgen dat de kade veilig blijft. Zij houden rekening met de planning van uw kade, zodat de werkzaamheden zo min mogelijk vertraging op lopen. Zo verlengen we de levensduur van de kade en bent u direct klaar voor een veilige toekomst!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

36 − 35 =