Hoe werkt een vent silencer?

Een vent silencer is en engelse vertaling voor het woord voor ontluchtingsdemper, kortweg ook wel demper genoemd. Van het woord silencer is af te leiden dat het om geluid gaat. Vooral om hard geluid. Hard geluid kan erg frustrerend zijn en daar is een oplossing voor. door een vent silencer op een machine te installeren komt er veel minder geluid vrij. In een grote werkplaats staan er vaak veel verschillende machines die allemaal lawaai maken. De werknemers kunnen hierdoor afgeleid worden. Niet alleen afleiding is een reden om de dempers aan te schaffen. Er ontstaat bij een lange blootstelling aan hard geluid ook gehoorschade. Het is zelfs mogelijk om op een moment in 1 keer blijvende schade over te houden. Dit kan voor een bedrijf ook in de kosten gaan lopen. 

Een demper is niet de enige oplossing voor deze problemen. Er bestaan ook oordopjes of koptelefoons die het geluid kunnen dempen. Voor veel mensen is dit echter een last om heel de dag op te houden. Doordat het niet lekker op het hoofd zit zullen veel mensen helemaal niks dragen. 

Verhelpen van gehoorschade

Gehoorschade is moeilijk te verhelpen. Wanneer de trilharen beschadigd zijn, kunnen deze niet meer herstellen. Een vent silencer is dus iets om serieus over na te denken. Het heeft niet alleen invloed op de werknemers maar ook de werkgever. Zodra werknemers meer op hun gemak zijn op de werkplaats zal er harder gewerkt worden. Harder werken betekent dan ook meer prestaties op. Wanneer er meer geleverd wordt door de werknemers kan de werkgever meer verdienen. De efficiëntie is dus bevorderd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 1 =