Hoe werkt de APK Den Haag precies?

Een APK Den Haag is iets wat noodzakelijk is voor elke auto. Wanneer een auto geen APK keuring heeft, mag het niet op de openbare weg rijden. Mocht de keuring afgekeurd worden is er nog wel de mogelijkheid om de auto naar een andere garage te rijden. Zo blijft er een mogelijkheid om voor de juiste prijs een reparatie uit te laten voeren. Anders kan het bedrijf dat de keuring doet heel veel geld vragen voor de onderhoudsbeurt. Dit zou oneerlijk zijn tegenover de klant. Zo zou er ook een soort monopolie ontstaan voor de garage. Dit gaat tegen de Nederlandse wet in. Een autobedrijf heeft er dan geen baat bij om een APK express af te keuren.

APK Den Haag is zelf niet heel duur. Voor 40 euro kan er een keuring gedaan worden. Na de goedkeuring kan er dan weer een jaar met de auto gereden worden. Wanneer de auto net nieuw is gaat de APK langer mee dan een jaar. Soms wel tot 4 jaar. Na de eerste keuring moet er weer na 2 jaar een keuring gedaan worden. Vanaf dat moment wordt het elk jaar.

Potentiële kosten na een APK Den Haag

Door de schaarste van onderdelen kan een APK Den Haag toch duurder uitpakken dan 40 euro. Onderdelen zijn steeds duurder door de crisis dat door verschillende omstandigheden is ontstaan. Wanneer er dus iets kapot is moet er een nieuw onderdeel in de auto. Dat wordt dus automatisch ook duurder. Niet alleen onderdelen zijn duurder ook nieuwe auto’s worden steeds duurder. Dit komt doordat er geen chips te verkrijgen zijn voor deze auto’s. Huizen zijn ook aan het stijgen in waarde. Dit komt door dezelfde reden als bij de onderdelen. Er zijn nu eenmaal te weinig huizen voor de vraag die er is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 7