Geld verdienen met Youtube – uitgelegd.

Geld verdienen met Youtube is voor veel een droom. Toch hoeft dit niet bij een droom te blijven. Een kanaal aanmaken is niet heel erg moeilijk. Een video uploaden is ook niet zo lastig. Hoe verdien je dan geld met je video? Veel mensen zijn zich er niet van bewust om de functie “advertenties tonen” aan te zetten. Er verschijnt dan reclame op je video. Als iemand op je advertentie klikt zul jij daar winst op maken.

De richtlijnen

Niet iedere video komt in aanmerking om geld te verdienen. Er zijn richtlijnen waar de content aan moet voldoen. Haatdragende of schadelijke content is vanzelfsprekend verboden, content met auteursrechten niet altijd. Voeg daarom niet zomaar muziek aan je video toe en vraag de auteur om toestemming.

Hoeveel geld kun je op Youtube verdienen?

Gemiddeld kun je tussen de €0,20 en €5,00 per 1000 kijkers verdienen. Het hangt er vanaf hoeveel mensen er werkelijk op een advertentie klikken. De winst die je per klik op een advertentie ontvangt, ook wel Costs Per Click (CPC) genoemd verschilt. Is het onderwerp van jouw video geliefd bij de adverteerders dan heb je meer kans op hogere inkomsten.

Hoe kies ik een onderwerp?

De Google keyword planner kan hulp bieden bij het vinden van een onderwerp. Deze handige tool analyseert het zoekvolume per zoekopdracht. Na de invoer van een zoekwoord verschijnt er een  overzicht van het zoekvolume en CPC. Een simpel voorbeeld is het zoekwoordje ei koken.

Het gaat om doen

Ben je wat verlegen om in beeld te komen? Wees niet getreurd de rijkste YouTube-ster is vrouw die speelgoed opent. Heb jij een passie voor koken? deel dan je kookkunsten. Houd je van rondreizen? deel je rondreis met de rest van de wereld. Geen woorden maar daden is een bekend motto. De reden waarom menigte succesvol is en jij niet is omdat zij wel actie onderneemt. Wacht niet te lang, morgen is niet beloofd begin met filmen en upload vandaag nog je video.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 − 13 =