Het voordeel van de baffle silencer

De baffle silencer, ondergebracht in rechthoekige cilindrische behuizingen, bevatten één of meer akoestisch absorberende baffles. Gebouwd als een cassette, bevat elk schot het materiaal dat geluidsenergie omzet in wrijvingswarmte. Afhankelijk van de specificaties  en geluiddemping worden verschillende soorten absorbers toegepast. De dikte van de kast  heeft twee verschillende functies, de hoeveelheid geluid en de verwerkte frequenties. De baffle silencers zijn te gebruiken in een aantal verschillende scenario’s. Het wordt gebruikt in bijvoorbeeld elektrische motoren, compressor systemen, ventilatoren en boiler vents.

Overal kan een baffle silencer gebruikt worden

Door de vernieuwde techniek van verschillende bedrijven is het mogelijk om alle vormen te maken. Niet alleen de vormen zijn allemaal te maken, maar ook het geluidsniveau. Dit zorgt ervoor dat iedereen een silencer kan aanschaffen voor zijn of haar specifieke doel. Het programma dat gebruikt wordt voor het maken van deze custom baffle silencer is mogelijk door de metingen in het laboratorium en de metingen in de praktijk. Het programma interpoleert het verschil in prestaties en dimensies om zo tot de juiste baffle silencer te komen.

Ook op vuurwapens worden silencers gebruikt

Niet alleen op industriële apparaten kan een baffle silencer gebruikt worden. Ook op vuurwapens worden ze regelmatig gebruikt. Hierdoor wordt het geluid van het schot heel erg gedempt. Daarom wordt het ook wel een demper genoemd in het nederlands. Doordat het vuurwapen zoveel gas en energie vrij laat na een schot maakt het een hoop geluid. Dit komt omdat het op een supersonische snelheid gebeurt. Wanneer het gas dus vertraagd wordt komt het uit de supersonische snelheid en wordt het geluid gedempt. Dit proces is makkelijker dan vaak gedacht wordt. Gas wordt vertraagd door het in een buis van een kleine diameter naar een grotere diameter te leiden. Dit geeft het gas genoeg tijd om te vertragen waardoor het geluid uiteindelijk verminderd. Dit is dan hoe een baffle silencer werkt op een vuurwapen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 + = 52