Het juiste glas op maat!

Het gebeurt u misschien niet vaak maar het kan voorkomen dat het glas van uw woning aan vervanging toe is. In de meeste gevallen bestaan de ramen van uw woning uit standaard afmetingen, maar het kan voorkomen dat het glas een specifieke vorm of hoek bevat. In dit geval moet u het glas op maat bestellen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u glas wilt bestellen binnen uw kantoor of ter decoratie. In de meeste gevallen heeft u hier ook glas op maat voor nodig. Wilt u meer weten over glas op maat? Lees dan zeker verder!

Soorten glas op maat

Er bestaan veel verschillende soorten glas dat u op maat kunt laten snijden. Praktisch iedere glassoort is namelijk op maat te snijden. De meest voorkomende glassoorten zijn natuurlijk enkel- en dubbelglas. Eigenlijk ieder huis in Nederland beschikt over een van deze twee glassoorten. Maar dit zijn niet de enige twee glassoorten die verkrijgbaar zijn. Ook draadglas, gehard glas, plexiglas, gelaagd glas en brandwerend glas kunnen op maat gesneden worden. Voor iedere situatie of gelegenheid kunt u dus glas op maat laten snijden. De prijzen tussen deze glassoorten zijn echter wel zeer divers.

Enkelglas of dubbelglas

Zoals al eerder werd aangegeven wordt er in veel huizen gebruik gemaakt van enkel- en dubbelglas. Met name enkelglas wordt veel gebruikt bij woningen in de binnenstad. Enkelglas isoleert echter heel slecht waardoor de kosten voor uw energierekening hoog zijn. Het is daarom een goede investering om het enkelglas te vervangen voor dubbelglas. Op deze manier verhoogd u het wooncomfort  van uw woning en is het prettiger wonen. Wilt u het glas laten vervangen? Dan raad ik in ieder geval aan om dit door een specialist te doen. Het is namelijk zeer precies werken en wilt u dus geen fouten maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 1 =