Het gebruik van de moffeloven

Een moffeloven wordt gebruikt voor het uitharden of verharden van materialen zoals natlakken en poederlakken. In deze oven kan het vuur zijn gang gaan en rondom het voorwerp alles op maximaal 500 graden verwarmen. De ovens kunnen op iedere specifieke wens van een klant berekend en geconstrueerd worden. De verwarming van een moffeloven kan op gas, olie, elektriciteit, LPG en diesel gebeuren. De ovens hebben verschillende opties en kunnen vaak ook door de leverancier aangepast worden op de persoonlijke wensen van een klant. Het bereiken van een optimale efficiƫntie van de oven is erg van belang. Een betere efficiƫntie zorgt niet alleen voor een betere productieopbrengst, maar zorgt er ook voor dat brandstofgebruik en elektriciteitsgebruik verminderd wordt.

Hoe zit het moffel proces in elkaar

Een moffeloven kan niet ontbreken in een spuiterij of schade bedrijf. Dit is een essentieel voor het uitharden van de poedercoat of natlak. Hierdoor krijgt de lak de bescherming die het beweert te kunnen geven aan een product. Met moffelen wordt vaak het proces van poedercoaten beschreven. Alleen is moffelen het precies waarbij de verf of poedercoat verhard wordt in een oven. Poedercoaten is namelijk het aanbrengen van poeder op een product. Hierbij kunt u denken aan een fietsframe of velgen van een auto.

De verschillende soorten ovens

Natuurlijk is een moffeloven niet de enige oven die gebruikt wordt in de wereld van het natlakken en poedercoaten. Er zijn ook droogovens voor het uitharden van natlakken. De water droogovens worden gebruikt voor het drogen van producten na een chemische behandeling. Daarnaast zijn er nog hoog temperatuur ovens voor het uitharden van PTFE en teflon coatings. Deze ovens worden vooral gebruikt voor het coaten van bakblikken. Er zijn zelfs ovens geproduceerd voor het uitharden van kitten en kunststoffen. Hier wordt zelfs kit van Mercedes AMG motorkappen uitgehard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 29 = 31