Het dragen van een veiligheidsbril op sterkte is belangrijk

Het is belangrijk dat je een veiligheidsbril op sterkte draagt omdat er soms tijdens bepaalde werkzaamheden schadelijke stoffen of materialen vrij komen die schadelijk zien voor de ogen. Je kan de risico’s als het ware in 4 categorieën verdelen. De eerste categorie is die van mechanische risico’s hier kan je denken aan rondvliegende deeltjes. De tweede categorie is die van thermische risico’s dit zijn bijvoorbeeld vloeibare deeltjes. De tweede categorie is die van stralingsrisico’s dit kan vooral voorkomen bij laswerkzaamheden waar je last kan hebben van bijvoorbeeld uv-straling of laserstraling. De laatste categorie is die van de chemische risico’s hier kunnen bijvoorbeeld bepaald gassen of vloeistoffen vrijkomen. Doormiddel van een veiligheidsbril op sterkte ben je beschermd tegen deze risico’s.

Bescherm je ogen door een veiligheidsbril op sterkte

Als je tijdens bepaalde werkzaamheden last hebt van één van bovenstaande risico’s is het verstandig om een veiligheidsbril op sterkte te dragen. Het is vaak zo dat een werkgever voor de veiligheid van de werknemer moet zorgen dus daarom zal de werkgever vaak voor de veiligheidsbrillen op sterkte zorgen. Het is vervolgens ook belangrijk dat de veiligheidsbrillen op sterkte op tijd worden vervangen. De veiligheidsbril gaat namelijk achteruit doordat hij wordt blootgesteld aan bepaalde gevaren tijdens bepaalde werkzaamheden. Uv-straling kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de bril minder gaat werken en op tijd moet vervangen. De veiligheidsbril die Intersafe aanbied moet om de 3 jaar vervangen om de veiligheid te waarborgen. De veiligheidsbril op sterkte kan je laten aanmeten door een opticien, bij Intersafe dit kan bij ruim 800 opticiens in Nederland en België zodat je niet heel ver moet rijden om je ogen te laten op meten.

Meer informatie
Voor meer informatie over veiligheidsbrillen op sterkte kan je naar de website van Intersafe gaan. Je kan ook naar de site gaan om de contactgegevens te vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 + = 24